HRD: Ποια είναι η νέα εξτρεμιστική ακροδεξιά ομάδα που έκανε «πρεμιέρα» στο συλλαλητήριο

Η ομάδα είχε ομοιόμορφη εμφάνιση με τα αρχικά της οργάνωσης σε εμφανές σημείο των μπουφάν τους και είχαν στην κατοχή τους εμπρηστικούς μηχανισμούς

4688828

«Πρεμιέρα» έκανε στο συλλαλητήριο της Κυριακής μια νέα εξτρεμιστική ομάδα, η Hellenic Resistance Department.

Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ του omniatv, η εν λόγω ομάδα εμφανίστηκε από το πρωί της Κυριακής στο Σύνταγμα και αποχώρησε από το κέντρο της Αθήνας αργά το απόγευμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ, η συγκεκριμένη ομάδα «κατέβασε» όλες τις σχετικές δημοσιεύσεις και φωτογραφίες.

Νέα ακροδεξιά εξτρεμιστική ομάδα

H εν λόγω ομάδα αυτοπροσδιορίζεται ως «Hellenic Resistance Department» και διατηρεί σελίδα «κοινότητας» στο Facebook, στην οποία και δημοσίευσε φωτογραφίες από την παρουσία μελών της στην πλατεία Συντάγματος.

Untitled7

Untitled 6

Untitled 5

Ομοιόμορφος εξοπλισμός και εμφάνιση

Τα άτομα αυτά εμφανίστηκαν από νωρίς στην Πλατεία Συντάγματος με τα διακριτικά HRD στα μπουφάν τους, μαύρα κράνη, μαύρα στρατιωτικά παντελόνια, σακίδια αλλά και ίδιου τύπου μεταξύ τους αντιασφυξιογόνες μάσκες. Μαρτυρίες που έχουμε στη διάθεσή μας τοποθετούν χρονικά την αποχώρηση της ομάδας από τον χώρο των επεισοδίων, μέσω του σταθμού μετρό Μοναστηράκι, αργά το απόγευμα.

50725440 353966745444345 1321661685810855936 n

49289614 353969312110755 1076207388630974464 n

Στις εικόνες διακρίνεται ξεκάθαρα το ομοιόμορφο της αμφίεσής τους, καθώς και η εξόφθαλμη κατοχή εμπρηστικών μηχανισμών με εύφλεκτη ύλη και εκρηκτικά. Στοιχεία που τράβηξαν την προσοχή κάποιων φωτορεπόρτερ οι οποίοι τους φωτογράφισαν σε διάφορες στιγμές, δίνοντας μας ακόμα καλύτερη εικόνα για την ενδυμασία, τις προθέσεις και τον εξοπλισμό τους.

4688826

fin1 serv

fin2 serv

Εμμονή με τα Εξάρχεια

Ψάχνοντας κανείς στην σελίδα «κοινότητας» που διατηρούν στο FB, μπορεί να δει φωτογραφίες από από την παρουσία μελών της ομάδας στα Εξάρχεια, με το σχόλιο:

Μακρυά απο καθε τι, Μη Ελληνικό και Μη χριστιανικό. Δεν ήμαστε οι αρχαίοι Έλληνες.. Δεν ήμαστε οι πρόγονοί μας.. Αλλά ήμαστε η συνέχεια τους..

Επιστροφή στις οικογένειες μας… Σύντομα κοντά σας… Ποιο σύντομα από ‘τι πιστεύετε απλυταρια… (και οχι μονο………) Γίναμε η σκια σας… Ηταν δίκαιο.. Και εγινε πράξη..

Σε άλλη εικόνα, δημοσιευμένη στις 28 Δεκεμβρίου 2018 εικονίζονται έξω από το χώρο που στεγάζει τον σύνδεσμο του Αστέρα Εξαρχείων στον πεζόδρομο της Τσαμαδού με σχόλιο:

Κοιμάστε όρθιοι εκει στα Εξάρχεια…

Μπαίνουμε βγαίνουμε και δεν παίρνετε χαμπάρι..

Εργαστήρια εκρηκτικών υλών;

chem

Ακόμα πιο χαρακτηριστική για τον εξτρεμιστικό χαρακτήρα της είναι μια σύνθεση φωτογραφιών που η εν λόγω ομάδα έχει δημοσιεύσει και οι οποίες απεικονίζουν εργαστήριο με αντιδραστήρια, δοχεία και εργαστηριακό εξοπλισμό, ο οποίος παραπέμπει σε κατασκευή εκρηκτικών ουσιών και συνοδεύεται από το σχόλιο:

HRD… Εργαστήριο Χημείας.. Το ένα από τα «δημιουργικά» εργαστήρια μας….

Η ομάδα αφήνει να εννοηθεί πως διατηρεί επιπλέον εργαστήρια αυτού του τύπου θυμίζοντάς μας ακροδεξιούς εξτρεμιστές άλλων χωρών των οποίων οι ενέργειες στέρησαν πολυάριθμες ζωές.

Το ερώτημα που δημιουργείται λοιπόν μετά την «πρεμιέρα» της συγκεκριμένης ομάδας ακροδεξιών εξτρεμιστών, είναι αν θα προλάβουν οι αρχές να ταυτοποιήσουν αυτά τα άτομα και να ερευνήσουν τις ενέργειες τους πριν οι έμμεσες απειλές της ομάδας γίνουν πραγματικότητα και θρηνήσουμε θύματα.

Πηγή: omniatv.com

Βόρεια Μακεδονία: «Συνθηκολόγησε» η νέα κυβέρνηση – Ορκίστηκε στο συνταγματικό όνομα της χώρας

AP24175780245342

Βόρεια Μακεδονία: «Συνθηκολόγησε» η νέα κυβέρνηση – Ορκίστηκε στο συνταγματικό όνομα της χώρας

Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι χαρακτήρισε ως επαίσχυντο τον προσδιορισμό "Βόρεια" και δεσμεύθηκε να "διορθώσει αυτήν την…