Χρ. Σπίρτζης: Αν ισχύουν οι πληροφορίες για το Ιλιούσιν, αποδεικνύεται ότι ο συντονισμός στην αντιμετώπιση των καταστροφών βρίσκεται σε μηδενικό επίπεδο

Tο επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, δεν προέβλεψε να υπάρχει "Σύνδεσμος", οπότε το ρωσικό Ιλιούσιν και το πλήρωμά του, αυτενεργούσε χωρίς εντολές και χωρίς συντονισμό».

spirtzis voyli

Για «χαοτικό συντονισμό του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη, με την πυρκαγιά στη Δυτική Αττική να συνεχίζει για τέταρτη ημέρα», κάνει λόγο ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος σε δήλωσή του θέτει το θέμα του ρωσικού Ιλιούσιν. Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη σχολιάζει ότι «παραλίγο να προκαλέσουν αεροπορικό ατύχημα, αλλά γιατί;».

Ειδικότερα, αναφέρει ότι «ακόμη και όταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρησιμοποιεί εναέρια μέσα που ενοικιάζει και έχουν ξένο πλήρωμα, υπάρχει ο “Σύνδεσμος” που μεταφέρει στη γλώσσα του πληρώματος τις εντολές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας». Προσθέτει ότι «στην περίπτωση του ρωσικού Ιλιούσιν, αλλά και των μέσων που παρείχε η Ρωσία στη χώρα μας, τα περισσότερα του ρωσικού στρατού, μαθαίνουμε ότι το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, δεν προέβλεψε να υπάρχει “Σύνδεσμος”, οπότε το ρωσικό Ιλιούσιν και το πλήρωμά του, αυτενεργούσε χωρίς εντολές και χωρίς συντονισμό».

Ο κ. Σπίρτζης σημειώνει πως «αν ισχύουν οι πληροφορίες αποδεικνύεται ότι ο συντονισμός στην αντιμετώπιση των καταστροφών, βρίσκεται σε μηδενικό επίπεδο, επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες των πολιτών, των εθελοντών και των στελεχών των δήμων, όπως και ο τρόπος λειτουργίας και συντονισμού του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη». «Ελπίζουμε να ακούσουμε ειλικρινείς εξηγήσεις. Αν ακούσουμε…», σχολιάζει.

Ο τομεάρχης παραθέτει, όπως αναφέρει, τα λόγια του πιλότου του συντονιστικού αεροπλάνου της Πυροσβεστικής από το χθεσινό ηχητικό ντοκουμέντο του Mega που «αποκαλύπτει τις κρίσιμες στιγμές που βίωσαν οι πιλότοι από το συντονιστικό ελικόπτερο της Πυροσβεστικής όταν παραλίγο να συγκρουστούν με το ρωσικό Ιλιούσιν, που επιχειρούσε». Συγκεκριμένα παραθέτει: «Δεν έχω καμία ενημέρωση και προς όλα τα εναέρια μέσα μόλις προσγειωθώ θα καταθέσω αναφορά επικίνδυνης κατάστασης. Επαναλαμβάνω μόλις προσγειωθώ θα καταθέσω αναφορά επικίνδυνης κατάστασης. Αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο, είναι ανασφαλές, κινδυνεύουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή […] Λυπάμαι που το λέω αλλά μόλις προσγειωνόμαστε θα καταθέσω αναφορά επικίνδυνης κατάστασης. Το Ιλιούσιν χωρίς να ενημερώσει κανέναν διασταύρωσε περίπου στα 200 πόδια από εμάς […] Παρακαλώ πολύ ενημερώστε να μην ξαναέρθει κανένα Ιλιούσιν στην περιοχή».

Γάζα: Το Ισραήλ τινάζει στον αέρα τις συνομιλίες στο Κάιρο για κατάπαυση του πυρός

gaza 1

Γάζα: Το Ισραήλ τινάζει στον αέρα τις συνομιλίες στο Κάιρο για κατάπαυση του πυρός

Χωρίς το Ισραήλ πραγματοποιούνται οι συνομιλίες, στο Κάιρο, για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας μετά…

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από τοποθέτηση βόμβας στην Κηφισιά

drastes

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από τοποθέτηση βόμβας στην Κηφισιά

Σε βίντεο-ντοκουμέντο από πρόσφατο χτύπημά της οργάνωσης σε σπίτι επιχειρηματία, φαίνεται και το Modus operandi…

Χάλκινος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου ο τρομερός Εμμανουήλ Καραλής

ΚΑΡΑΛΗΣ

Χάλκινος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου ο τρομερός Εμμανουήλ Καραλής

Ο κορυφαίος Έλληνας επικοντιστής κατάφερε να βρεθεί στους τρεις κορυφαίους του κόσμου με ένα τρομερό…