Newsroom

Newsroom

ΗΠΑ: Προβάδισμα Κλίντον έναντι του Τραμπ στη Φλόριντα

Η Χίλαρι Κλίντον προηγείται έναντι του Ντόναλντ Τραμπ στην κρίσιμη Πολιτεία της Φλόριντα, στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos και του πρακτορείου Reuters.

57e98d481dc5245b1d8b45df

Αν οι εκλογές γίνονταν τη Δευτέρα, η Κλίντον θα προηγείτο του Τραμπ στο Εκλεκτορικό Κολέγιο με 259 ψήφους έναντι 191 και θα είχε 88% πιθανότητες να φτάσει στους 270 εκλέκτορες που χρειάζεται, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση «States of the Nation».

Η έρευνα βασίζεται σε εβδομαδιαίες, διαδικτυακές δημοσκοπήσεις στις οποίες συμμετέχουν περισσότεροι από 15.000 Αμερικανοί και υπολογίζει τον αριθμό των εκλεκτόρων ανά Πολιτεία.

Το αποτέλεσμα δείχνει σημαντική άνοδο για την κ. Κλίντον μετά από πολλές εβδομάδες. Θυμίζουμε ότι στις 16 Σεπτεμβρίου, η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είχε πιθανότητες 61% να εκλεγεί με διαφορά 14 ψήφων στο Εκλεκτορικό Κολέγιο. Τη διαφορά κάνει πλέον η Φλόριντα με τους 29 εκλέκτορές της που, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, πηγαίνουν στην κ. Κλίντον. Σε ποσοστά, η κ. Κλίντον συγκεντρώνει στη Φλόριντα 49% έναντι 45% του κ. Τραμπ.

Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος χάνει έδαφος και στο Νέο Μεξικό, όπου συγκεντρώνει 38% έναντι 47% για την κ. Κλίντον. Στο Κολοράντο και τη Νεβάδα, που τις θεωρούσε «σίγουρες», τώρα φαίνεται ότι θα δοθεί μάχη στήθος με στήθος. Αυτές οι Πολιτείες όλες μαζί δίνουν 20 εκλέκτορες. Από την άλλη, τα ποσοστά της κ. Κλίντον υποχωρούν στο Όρεγκον και το Γουισκόνσιν (17 εκλέκτορες και οι δύο μαζί) όπου είναι αδύνατον να γίνει ακριβής πρόβλεψη για το αποτέλεσμα.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…