ΗΠΑ: Πιτ μπουλ επιτέθηκε σε κοριτσάκι ενός έτους

Η τρίτη επίθεση πιτ μπουλ εναντίον ανθρώπων καταγράφηκε στις ΗΠΑ το τελευταίο δίμηνο. Θύμα αυτή τη φορά ένα κοριτσάκι μόλις ενός έτους, που νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Βοστώνης.

NewsRoom 08/01/2018 | 21:11

Η επίθεση έγινε στην κουζίνα του σπιτιού της οικογένειας, όπου το παιδί έπαιζε με τον μπαμπά του. Το πιτ μπουλ, που ανήκε στην οικογένεια επί πέντε χρόνια και δεν είχε παρουσιάσει ποτέ στο παρελθόν βίαιη συμπεριφορά, αναίτια, όπως είπε ο πατέρας, επιτέθηκε στο κοριτσάκι και το δάγκωσε στο πρόσωπο.

Προσπαθώντας να σώσει το παιδί του, ο πατέρας προσπάθησε να τραβήξει το ζώο, αλλά ήταν αδύνατο. Πήρε το πιστόλι του αλλά ήταν άδειο. Ετσι άρπαξε ένα κουζινομάχαιρο και χτύπησε το πιτ μπουλ στην πλάτη, σκοτώνοντάς το επί τόπου.

Το κοριτσάκι απελευθερώθηκε τραυματισμένο πολύ σοβαρά και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο από την πόλη Φάλμουθ που έγινε το περιστατικό, σε νοσοκομείο της Βοστώνης. Δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του, όμως εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως «δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή».