ΗΠΑ: Διεθνής τρομοκράτης ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανιγιέ – Xαμάς: Η μάχη συνεχίζεται

Στη λίστα με τους διεθνείς τρομοκράτες κατέταξε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον ηγέτη της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, Ισμαήλ Χανιγιέ, (Specially Designated Global Terrorists- SDGT).

5a720abf1dc52424548b456d

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, είπε πως «αυτοί οι προσδιορισμοί στοχεύουν τρομοκρατικές οργανώσεις-κλειδιά και ηγέτες- περιλαμβανομένων δύο υποστηριζόμενων και κατευθυνόμενων από το Ιράν- που απειλούν τη σταθερότητα της Μέσης Ανατολής, υπονομεύουν την ειρηνευτική διαδικασία και επιτίθενται στους συμμάχους μας, Αίγυπτο και Ισραήλ. Οι σημερινές ενέργειες αποτελούν σημαντικό βήμα στο να στερηθούν τους πόρους που χρειάζονται για τον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση τρομοκρατικών ενεργειών».

Ο Ισμαήλ Χανιγιέ είναι ο επικεφαλής και πρόεδρος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, που προσδιορίστηκε το 1997 από τις ΗΠΑ ως «ξένη τρομοκρατική οργάνωση» και το 2001 ως SDGT. Ο Χανιγιέ, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, έχει στενές σχέσεις με την στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς και υποστηρίζει τον ένοπλο αγώνα, ακόμα και εναντίον αμάχων, ενώ φέρεται να έχει εμπλακεί σε τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών πολιτών. Σημειώνεται πως η Χαμάς έχει κριθεί υπεύθυνη για τον θάνατο 17 Αμερικανών που έχουν σκοτωθεί σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

Χαμάς: Η μάχη εναντίον του Ισραήλ συνεχίζεται

Η Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι η απόφαση των ΗΠΑ να συμπεριλάβει τον ηγέτη της παλαιστινιακής οργάνωσης Ισμαήλ Χανίγια στη μαύρη λίστα των «τρομοκρατών» δεν θα αποδυναμώσει τη μάχη εναντίον του Ισραήλ.

Αυτή η απόφαση «που στοχεύει στο να ασκήσει πιέσεις στην αντίσταση είναι καταδικασμένη στο να αποτύχει. Δεν θα αποθαρρύνει το να συνεχίσουμε την αντίσταση έως εκδιώξουμε τον κατακτητή» σημειώνει η Χαμάς σε δελτίο Τύπου.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…