Χουλιαράκης: Μία χώρα ανέβαλε την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ

Τους λόγους της αναβολής της εκταμίευσης του 1 δις ευρώ αποκάλυψε κατά την αρχή της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής ο Γιώργος Χουλιαράκης, αποδίδοντας τις ευθύνες στις εμμονικές απαιτήσεις μίας και μόνο χώρας χωρίς να την κατονομάζει.

5ab006521dc52423258b4668

του Άγγελου Προβολισιάνου

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αναβολή της εκταμίευσης του 1 δισ. ευρώ, κατέστησε γνωστό ότι ενόσω η εισήγηση του ESM –με την υποστήριξη των ΕΚΤ και Κομισιόν- ήταν θετική για την εκταμίευση της υποδόσης μέχρι τις 15 Ιουνίου, η εμμονή μίας συγκεκριμένης χώρας που ζητούσε να δει αποδεικτικά στοιχεία πληρωμής ενός πολύ μικρού ποσού οδήγησε στην ολιγοήμερη αναβολή.

Ως προς τις εγκλήσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης σχετικά με την υιοθέτηση της διαδικασίας του επείγοντος για τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου πριν τη ψήφισή του, ο αν. υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως κατανοεί μεν την επιθυμία για αναλυτική συζήτηση, τονίζοντας όμως την αναγκαιότητα της υπερψήφισης του πολυνομοσχεδίου προκειμένου να μην αναβληθεί το άνοιγμα της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους. «Η συζήτηση πρέπει να γίνει στο επόμενο Eurogroup της 21ης Ιουνίου. Δεν πρέπει δοθεί κανένα δικαίωμα σε κανένα κράτος μέλος να επιχειρήσει την αναβολή της» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Κύκλωμα εκβιαστών: Τυλιγμένα σε χαρτία και βαλμένα σε σακούλες και τάπερ τα χρήματα της σπείρας (video)

εκβιαστες1

Κύκλωμα εκβιαστών: Τυλιγμένα σε χαρτία και βαλμένα σε σακούλες και τάπερ τα χρήματα της σπείρας (video)

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες με τους αστυνομικούς τη στιγμή που εντοπίζουν μέρος των χρημάτων που…

Οι Σκιαδαρέσες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την Παλαιστίνη και καταχειροκροτούνται (video)

ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΕΣ 2

Οι Σκιαδαρέσες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την Παλαιστίνη και καταχειροκροτούνται (video)

Ένα σύντομο, συγκλονιστικό μήνυμα για την Παλαιστίνη μοιράστηκαν χθες με χιλιάδες ανθρώπους οι Σκιαδαρέσες, στη…