Hot Doc: Που πήγαν τα 9 εκατ. ευρώ Μάκη; – "Διευκόλυνση" χωρίς επιστροφή με τα κλεμμένα του Λαυρεντιάδη

Το 2009, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος προχωράει -όπως πιθανώς θυμάστε- στην έκδοση της εφημερίδας VETO. Η VETO κυκλοφορεί μέχρι το τέλος του 2010, λίγο πριν κλείσει όμως κι ενώ έχει δεν έχει στην πλάτη της έναν χρόνο ζωής, λαμβάνει ένα ποσό 9 εκατ. ευρώ μέσω της εταιρίας ΝΕΠ του καταζητούμενου σήμερα Πέτρου Κυριακίδη.

Το Hot Doc αποκαλύπτει πότε ακριβώς και με ποιες διαδικασίες δόθηκαν τα 9 εκατ. ευρώ σε μια εφημερίδα που εμφάνιζε χαμηλές πωλήσεις και οικονομικά στοιχεία τουλάχιστον δυσμενή.

Ακόμη, από ποια τράπεζα δανείστηκε ο Κυριακίδης το ποσό για να το διαθέσει στην ήδη υπό διάλυση την εποχή εκείνη εφημερίδα του Τριανταφυλλόπουλου

Πώς ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος έχει καταφέρει να παραμείνει στο απυρόβλητο εδώ και έξι χρόνια, χωρίς ποτέ να έχει ελεγχθεί για τα χρήματα που έλαβε η επιχείρησή του.

Διαβάστε επίσης, τί αποκαλύπτει για την υπόθεση των 9 εκατομμυρίων το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος και πώς τα «εξαφανισμένα» εκατομμύρια πληρώθηκαν τελικά από τον ελληνικό λαό.

Τι απαντάει για τα 9 εκατ. ευρώ ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και οι στενοί συνεργάτες του που ενεπλάκησαν στην εφημερίδα VETO.

Διαβάστε επίσης στο Hot Doc

Επιτροπή για την προστασία του Ανταγωνισμού ή των καρτέλ; – Μια απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού δημοσιεύτηκε με έξι μήνες καθυστέρηση, αλλάζοντας άρδην τα δεδομένα στην επιβολή κυρώσεων σε εταιρίες που παραβαίνουν τους κανόνες.

MIG – Grant Thornton: Όταν ο ελεγκτής συναλλάσσεται με τον ελεγχόμενο – Οσμή σκανδάλου στις σχέσεις του Ομίλου Marfin με τη διεθνούς κύρους ελεγκτική εταιρία.

Συνέντευξη Νίκου Φίλη: Ο υπουργός Παιδείας απαντάει σε όσους τους επιτίθενται και αποκαλύπτει το σχέδιό του για τη μεταρρύθμιση της Παιδείας.

Ελληνική Ομοσπονδία Τάε Κβον Ντο: Παράνομοι διαγωνισμοί, γεύματα με «χρυσά κουτάλια» και προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ – το Hot Doc αποκαλύπτει την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αποτυπώνει το μέγεθος της ρεμούλας.

Καθ’ οδόν προς νέο ψυχρό πόλεμο; – Τι είναι η Επιχείρηση «Ανακόντα 2016» που τρώει τη Ρωσία και γιατί το ΝΑΤΟ φοβάται τη Μόσχα.

Είναι ο Σουλτάνος γυμνός; – Ένα δίπλωμα σπρώχνει τον Ερντογάν στον γκρεμό – από τί απειλείται η Προεδρία του.

Η «τραγωδία» της Βενεζουέλας: Μια Δημοκρατία που καταρρέει – ταραχές και θάνατοι συνθέτουν το σκηνικό του απόλυτου χάους.

Οι λύκοι της Wall Street ζητάνε και τα ρέστα: Στέλεχος της Stratton Oakmont τρέχει στα δικαστήρια Ντι Κάπριο, Σκορτσέζε και Τέρενς Γουίντερ γιατί θεωρεί πως του κατέστρεψαν τη φήμη.

Τα βασανιστήρια του «πατέρα»: Η ιστορία του στρατηγού -πιστού οπαδού του Σαρλ Ντε Γκολ- που βασάνισε δεκάδες ανθρώπους στο Αλγέρι, παραδέχθηκε τα εγκλήματά του, αλλά παρέμεινε αμετανόητος μέχρι το τέλος.

Η Διεθνής: «Εμπρός της γης οι κολασμένοι» – η συγκλονιστική ιστορία του ύμνου των εργατών που τραγουδήθηκε και τραγουδιέται από χιλιάδες στόματα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Βασίλης Γισδάκης: Ο τελευταίος τραγουδιστής του Μάνου Χατζιδάκι μιλάει στο Hot Doc για την τελευταία δικογραφική δουλειά του, για όσα τον συγκινούν και για εκείνα που λείπουν σήμερα από τη μουσική και την τέχνη εν γένει.

Νίκος Κουρής: Έτοιμος να πρωταγωνιστεί και στην Επίδαυρο υποδυόμενος τον Αγαμέμνονα στην «Ορέστεια» του Αισχύλου, ο γνωστός ηθοποιός μιλάει αποκλειστικά στο Hot Doc για την επικείμενη παράσταση και για μελλοντικά του σχέδια. 


Καρδίτσα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις καταστροφές από την κακοκαιρία

Καρδίτσα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις καταστροφές από την κακοκαιρία

Αγρότες, έμποροι, επαγγελματίες, πολίτες της Καρδίτσας που επλήγησαν από τα πρωτοφανή μέτωπα κακοκαιρίας Daniel και…