Newsroom

Newsroom

HOT DOC όπως "σουσάμι άνοιξε" για την κεντρική πύλη του Ιπποκρατείου

Πλήρη επιβεβαίωση του Hot Doc και του γραφείου Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειάς Αττικής αποτελεί η…

Πλήρη επιβεβαίωση του Hot Doc και του γραφείου Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειάς Αττικής αποτελεί η απόφαση της ΔΥΠΕ σχετικά με το δημοσίευμα του περιοδικού που αφορούσε την κεντρική πύλη του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. Η συγκεκριμένη απόφαση προέκυψε μετά από την δημοσιοποίηση του προβλήματος μιας φαρμακοποιού η όποια παρόλο που τήρησε τον νόμο 3918/2011 κατά γραμμα ήρθε αντιμέτωπη με την δυσαρέσκεια των γειτονικών φαρμακοποιών .Συγκεκριμένα ο νόμος 3918/2011 προέβλεπε μια «μικρή» απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών δίνοντας το πράσινο φως σε νέους φαρμακοποιούς να ανοίξουν φαρμακείο έξω από τις κεντρικές πύλες νοσοκομείων με πάνω από 150 κλίνες.

Η καταγγέλλουσα αντιμετώπισε τον παραλογισμό του δημοσίου καθώς ενώ τόσο το νοσοκομείο όσο και η ΔΥΠΕ αρχικά όριζαν ως κεντρική πύλη του νοσοκομείου την είσοδο επί της οδού Βασ. Σοφίας 114, μόλις η φαρμακοποιός άνοιξε το φαρμακείο της και η Περιφέρεια με βάση τον νόμο έβγαλε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, την ενημέρωσαν ότι θα της αφαιρέσουν την άδεια λειτουργίας γιατί τελικά η είσοδος του νοσοκομείου βρισκόταν στην οδό Α. Πυρρή.

Η απόφαση αυτή της ΔΥΠΕ προέκυψε εκτός χρονικού ορίου που όριζε ο νόμος και μετά από επιστολή των δυο θιγμένων φαρμακοποιών που διατηρούσαν πολλά χρόνια φαρμακείο στην περιοχή. Με λίγα λόγια η ΔΥΠΕ αποφάσισε ότι η κεντρική πύλη του νοσοκομείου είναι άλλη και έτσι η φαρμακοποιός έκλεισε το φαρμακείο της.

Μετά το τεύχος 28 του HOT DOC που βρίσκεται στα περίπτερα και κυρίως μετά το πολύμηνο έργο της επικεφαλής του γραφείου Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Αττικής κ Παπασπύρου και το πόρισμα που εξέδωσε για την υπόθεση, η ΔΥΠΕ αποφάσισε ότι “εντέλλεται η διοίκηση του γενικού νοσοκομείου Αθηνών Ιπποκράτειο όπως προβεί άμεσα στην διάνοιξη της κεντρικής πύλης του νοσοκομείου επί της λεωφόρου Βασ. Σοφίας 114 λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα. Η χρήση της εισόδου από την οδό Α. Πυρρή να περιοριστεί ως είσοδος οχημάτων και βοηθητικής εισόδου του νοσοκομείου. Κάθε άλλη σχετική απόφαση καταργείται”.


ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

w19 124741w20 110449w02 13302322 82031GADA EISODOS800 454

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Tην προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και…