Newsroom

Newsroom

Hot Doc: Το ιστορικό τεύχος του 2012 για τη Χρυσή Αυγή – Αυτή την Κυριακή με το Documento

Το ιστορικό τεύχος του 2012 του HotDoc για την Χρυσή Αυγή αυτή την Κυριακή μαζί με την εφημερίδα Documento.

5f7eee1e825e6354627e2a12

Μετά την ιστορική απόφαση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, την Κυριακή επανακυκλοφορεί μαζί με την εφημερίδα Documento, το ιστορικό τεύχος του περιοδικού HOT DOC για το νεοναζιστικό μόρφωμα το οποίο κυκλοφόρησε το 2012. 

Tο τεύχος αυτό του HOT DOC βγήκε την εποχή που οι εφημερίδες ανακάλυπταν τα κατορθώματα και τη γοητεία της Χρυσής Αυγής. Χρόνια πριν, είχε προηγηθεί η τηλεοπτική εκπομπή από το Κουτί της Πανδώρας με τα άγνωστα εγκλήματα των νεοναζί, επισημαίνει ο Κώστας Βαξεβάνης.

Ο Κώστας Βαξεβάνης, εκδότης του περιοδικού HOT DOC και της εφημερίδας Documento αναφέρει:

Την  πρώτη έρευνα για τους νεοναζί στην Ελλάδα, την έκανα το 1991, στο περιοδικό ΕΝΑ αν θυμάμαι καλά. Ήταν και η πρώτη επαφή μου με τον Μιχαλολιάκο, στα γραφεία της οδού Κεφαλληνίας, όπου μου άνοιξε την πόρτα ένας τύπος ο οποίος χτύπησε το πόδι στο πάτωμα και χαιρέτισε χιτλερικά. Συγκλονιστική και ανατριχιαστική εμπειρία για έναν δημοσιογράφο 25 χρόνων.

Τα επόμενα χρόνια η Χρυσή Αυγή έπαψε να είναι ένας κίνδυνος για το μέλλον και έγινε το φονικό παρόν απέναντι στο οποίο πολλοί όχι μόνο έκλειναν τα μάτια αλλά έβρισκαν και γοητευτικά στοιχεία μαγκιάς και ντοπροσύνης. Θυμάστε τα ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος με τη γιαγιά που την περνούσαν οι χρυσαυγίτες στο δρόμο γιατί φοβόταν την εγκληματικότητα των αλλοδαπών; Τα τατουάζ και τις ερωτικές περιπέτειες του Κασιδιάρη; 

Θυμάστε τον Σταύρο Θεοδωράκη να ακκίζεται με τον Μιχαλολιάκο κρατώντας λατρευτικά την κούπα με τα σήματα της Χρυσής Αυγής στο χέρι; Μήπως ξεχάσατε τον Γιάννη Μπέζο να βλέπει στο χαστούκι που έδωσε ο Κασιδιάρης στην Κανέλη το χαστούκι στο σύστημα; Για να αναπτυχθεί και να πείσει ο ναζισμός χρειάζονται πάντα αυτοί που τον απενοχοποιούν, που φτιασιδώνουν την αποτρόπαιη μορφή του, που κρύβουν τα εγκληματικά στοιχεία για να κάνουν το κομμάτι τους.

Πριν παρελάσει ο ναζισμός με σβάστικες, κυκλοφορεί ανάμεσά μας με τις σημαίες μιας ψευδούς αναγκαιότητας που έρχεται για να τιμωρήσει το κακό.

Η Χρυσή Αυγή πορεύτηκε στο δρόμο που άνοιξαν κόμματα του δημοκρατικού τόξου που πόνταραν στην ξενοφοβία, τον ρατσισμό και το μίσος. Θυμάστε τον Σαμαρά που έλεγε πως πρέπει να απελευθερώσουμε τις πόλεις μας από τους ξένους, αντιγράφοντας το σύνθημα του Χίτλερ που έλεγε πως πρέπει να απελευθερωθούν οι πόλεις από τους Εβραίους; Τον Μπαλτάκο να ομολογεί τα σχέδια του Σαμαρά για το πώς ήθελε να χρησιμοποιήσει τη Χρυσή Αυγή;

Στο καθαρό έδαφος της Δημοκρατίας δε φυτρώνει ο φασισμός. Χρειάζεται κάτι να έχει σαπίσει και να βρομάει για να τον κοπρίσει. 

Οι χρυσαυγίτες δε θα τολμούσαν να σφάξουν  ανθρώπους, αν οι άνθρωποι της δημοκρατίας δε γυάλιζαν το μαχαίρι του ναζισμού με όλες τις εφευρέσεις της μικροαστικής αγανάκτησής τους. 

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Σούζη

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ δεν συμφωνεί με τις προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για…

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

2579781

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

«Ξεπεράστηκαν φόβοι και ντροπές και άρχισαν να μιλάνε» ανέφερε ο διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκείου Νισύρου,…