Newsroom

Newsroom

Hot Doc: Η μαφία του ΚΕΕΛΠΝΟ – Χορηγίες ακόμη και στον πρωταγωνιστή του Noor One

Με άνδρο μαφίας μοιάζει περισσότερο το ΚΕΕΛΠΝΟ, παρά με δημόσιο οργανισμό ευρωπαϊκής χώρας.

Αποκαλύπτουμε το πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σύμφωνα με το οποίο το 2014 μοιράστηκαν 6 εκατ. ευρώ στη βιομηχανία της επικοινωνίας, με εμπλεκόμενο στην υπόθεση του Noor One να λαμβάνει μεγάλο χρηματικό ποσό. Συγκεκριμένα, πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση του πλοίου που μετέφερε δύο τόνους ηρωίνη και χαρακτηρίζεται ως «φυσικός αυτουργός» στην υπόθεση έχει λάβει μέσω εταιρίας συμφερόντων του 90.000 ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Διαβάστε στο Hot Doc που κυκλοφορεί την Πέμπτη 26 Μαΐου τον κατάλογο με τους «μάγους της επικοινωνίας», όπου μεσαίας ή ανύπαρκτης κυκλοφορίας και αναγνωσιμότητας Μέσα φέρονται να συνάπτουν συμφωνίες με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ύψους χιλιάδων ευρώ. Μεγαλοεκδότες, διαφημιστές και γνωστοί δημοσιογράφοι στη λίστα.

Αποκαλύπτουμε πώς κουκουλώνονταν οι αυθαιρεσίες των διοικήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Διαβάστε πως το Δ.Σ. του οργανισμού δημιουργούσε συνεχώς… ανάγκες, προσλαμβάνοντας αδιαφανώς προσωπικό που δεν είχε καμία σχέση με τους σκοπούς του φορέα.

Αποκαλύπτουμε το πλέγμα των πρόχειρων διαγωνισμών, με σκιώδεις αναθέσεις έργων, χωρίς την επαρκή ενημέρωση της αγοράς και του ανταγωνισμού.

Πώς κάλυψαν την υπέρογκη υπέρβαση του -έτσι κι αλλιώς- παραφουσκωμένου προϋπολογισμού για το έτος 2014.

Διαβάστε επίσης στο Hot Doc:

Άνθρωποι στα αζήτητα: Νεκροί χωρίς ταυτότητα που δεν αναζητήθηκαν ποτέ και από κανέναν.

Αποσπασμένος με τροπολογία στην Ξάνθη αλλά τον ψάχνουν οι Επιθεωρητές: Ο ποδοσφαιρικός παράγοντας της ΠΑΕ Ξάνθης, Γιώργος Κασναφέρης, τυχαίνει να είναι και… κατ’ ευφημισμόν δημοτικός υπάλληλος.

Ένας «μπάτλερ» στη θέση της Ρούσεφ: Ο αντικαταστάτης της Ντίλμα Ρούσεφ χαρακτηρίζεται από την ίδια ως προδότης. Ο ίδιος με το «καλημέρα» έκανε λόγο για μέτρα λιτότητας, ενώ σύμφωνα με τα Wikilweaks ήταν και πληροφοριοδότης των ΗΠΑ…

Συνέντευξη του Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς: «Για άλλη μια φορά οι Αμερικάνοι ξεγελάστηκαν από τον Πούτιν» – Ο πρώην υφυπουργός των ΗΠΑ και πρώην συντάκτης της Wall Street Journal μιλά στο Hot Doc για το χρέος, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις βλέψεις των ΗΠΑ στην περιοχή, αλλά και για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στην Αμερική.

Στο «πετσί» ενός ξεριζωμένου παιδιού: Πώς βιώνει τον ξεριζωμό το παιδί – πρόσφυγας; Τι είδους ενήλικας θα γίνει μεθαύριο; Διαβάστε τι απαντά το μέλος της Παγκόσμιας Εταιρίας Ψυχανάλυσης και ψυχολόγος – ψυχαναλύτρια, Μαρίνα Φραγκιαδάκη.

Συνέντευξη από τους Θάνο Μικρούτσικο & Μίλτο Πασχαλίδη: «Κανένα τραγούδι δεν έκανε τον καπιταλισμό σοσιαλισμό, κανένα θεατρικό έργο δεν έκανε τη φεουδαρχία καπιταλισμό» – Οι δύο καλλιτέχνες μιλούν για την καλοκαιρινή τους συνεργασία, τις πολιτικές εξελίξεις και την Αριστερά.

Δείτε το τηλεοπτικό σποτ του Hot DocΟΗΕ: Συνεδριάζει εκτάκτως για τη Γάζα η Γενική Συνέλευση, μετά το αμερικανικό βέτο

ΟΗΕ: Συνεδριάζει εκτάκτως για τη Γάζα η Γενική Συνέλευση, μετά το αμερικανικό βέτο

Το σχέδιο ψηφίσματος εκφράζει ανησυχία για την «καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας» και…