Hot Doc: 10 δολοφονίες, ένας επιχειρηματίας, η Σέχτα, ο Γκιόλιας, ο Τριανταφυλλόπουλος

23 Ιουνίου 2016. Η Αγία Νάπα συγκλονίζεται από τη στυγερή δολοφονία του επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων Φάνου Καλοψιδιώτη. Ο Καλοψιδιώτης ήταν στόχος εδώ και μια τετραετία και η δολοφονία του συνέπεσε ημερολογιακά με προηγούμενη απόπειρα εναντίον του η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο σωματοφυλάκων του.

Η διπλή δολοφονική επιχείρηση θα μπορούσε απλώς να αποτελεί μια αιματοβαμμένη ιστορία ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, αλλά φαίνεται πως έχει σχέση με κάτι ακόμη: με μια βρόμικη υπόθεση μια άλλης δολοφονίας στην Ελλάδα. Αυτής του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.

Διαβάστε στο Hot Doc που κυκλοφορεί, πώς συνδέονται η αρχική απόπειρα και η δολοφονία του Φάνου Καλοψιδιώτη με τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια και ποιοι είναι οι ανατριχιαστικοί συμβολισμοί.

Ακόμη, ποια στοιχεία δείχνουν τον δολοφόνο του Γκιόλια, γιατί δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ από τις ελληνικές Αρχές, αλλά και γιατί η Ελλάδα αρνήθηκε να βοηθήσει τους Κύπριους στην εξιχνίαση των εγκλημάτων.

Διαβάστε για την πιθανή σχέση των εκτελεστών με εγκλήματα που εμφανίστηκαν ως τρομοκρατία αλλά είναι πιθανό να αποτελούν τη δράση ενός παρακράτους. Τι έχουν καταθέσει μάρτυρες στην Κύπρο.

Αποκαλύπτουμε τα ονόματα και όλα τα στοιχεία της υπόθεσης του Φάνου Καλοψιδιώτη και την ανατριχιαστική σύνδεση του στυγνού εκτελεστή με τον Σωκράτη Γκιόλια και τη δολοφονία του το καλοκαίρι του 2010.

Διαβάστε ακόμη, γιατί η υπόθεση της Κύπρου μυρίζει έντονα «Σέχτα Επαναστατών» και ποια τελικά μπορεί να είναι η διαβόητη «τρομοκρατική οργάνωση» που χτύπησε ελάχιστες φορές και τα ίχνη της εξαφανίστηκαν.

Ακόμη, πώς και γιατί οι ελληνικές Αρχές απαξίωσαν μάρτυρες και στοιχεία που ίσως να συμπλήρωναν το παζλ της υπόθεσης Γκιόλια που παραμένει ανεξιχνίαστη εδώ και έξι χρόνια.

Αποκαλύπτουμε επίσης τι έχουν καταθέσει για την υπόθεση Γκιόλια κομβικής σημασίας μάρτυρες αλλά και ποιον και γιατί φοβόταν ο δημοσιογράφος. Όλα τα ντοκουμέντα που άφησε πίσω του λίγο πριν δολοφονηθεί.

Διαβάστε ακόμη στο Hot Doc

«Καθάριζαν» καταχραστές δημοσίου χρήματος με πορίσματα «μαϊμού»: πώς δρούσε επί χρόνια κύκλωμα στους κόλπους το υπουργείου Οικονομικών απαλλάσσοντας από κατηγορίες και βαρύτατα πρόστιμα επιφανείς επιχειρηματίες και σημαίνοντα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

62 σελίδες καταγγελία για κακοδιαχείριση: ο Δήμος Κεφαλονιάς βουτηγμένος στον βούρκο της διαφθοράς – πώς, σύμφωνα με καταγγελία πολιτών, χρήματα του ελληνικού Δημοσίου καταλήγουν με αδιαφανείς και παράνομες διαδικασίες σε «ημέτερους».

Ο μοιραίος Ντέιβιντ: η περίπτωση του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου που ίσως μείνει στην ιστορία ως ο πολιτικός που παρέλαβε χώρα εντός της μεγαλύτερης αγοράς του πλανήτη και την παρέδωσε διχασμένη, υπό διαδικασία εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πότε και πώς μπήκε στο μυαλό του η ιδέα του δημοψηφίσματος.

Ψυχρός πόλεμος Νο2: σχεδόν τριάντα χρόνια μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου η Ρωσία επαναδιεκδικεί κομμάτι της πίτας και συγκρούεται ανοικτά με τις ΗΠΑ και την Ευρωατλαντική Συμμαχία. Πώς κινούνται τα πιόνια των δύο πλευρών στην παγκόσμια σκακιέρα.

Ποιος είναι ο καλύτερος χούλιγκαν; Με αφορμή το Euro της Γαλλία επανήλθε στο τραπέζι το ζήτημα της οπαδικής βίας η σύνδεσή της με ακροδεξιές – εξτρεμιστικές τάσεις στην Ευρώπη. Πώς όμως δρουν οι χούλιγκανς, τι σκέφτονται και τι υποστηρίζουν οι ίδιοι και ποιος τελικά τους στηρίζει;

Ποιοι και πότε ξεκίνησαν την επανάσταση στην Πελοπόννησο: Όλες οι διεργασίες πριν από την αρχή του τέλος της τουρκοκρατίας. Ποιοι και που συγκεντρώθηκαν για να καταλήξουν στην έναρξη της ελληνικής επανάστασης και πως φτάσαμε στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

«Πέτα σαν την πεταλούδα και χτύπα σαν τη μέλισσα…»: η άγνωστη ιστορία του ανθρώπου που άλλαξε την ιστορία του μποξ και όχι μόνο. Πώς ο Κάσιους Κλέι έγινε Μοχάμεντ Άλι και κατάφερε να σώσει μέχρι και ανθρώπινες ζωές. Η συνάντησή του με τον Σαντάμ Χουσεΐν, η απελευθέρωση ομήρων και η σύγκρουσή του με τον πατέρα Μπους που αρνείτο πεισματικά να διαπραγματευθεί με τον ιρακινό δικτάτορα.

«Τώρα χρειαζόμαστε τρελούς. Κοιτάξτε γύρω σας για να δείτε πού μας οδήγησαν οι λογικοί»: Τα ιστορικά αλλά πάντοτε επίκαιρα λόγια του Μπέρναρντ Σω που εγκατέλειψε το σχολείο γιατί το θεωρούσε φυλακή, πάλεψε σκληρά για τα δικαιώματα των γυναικών και γκρέμισε το κατεστημένο από μέσα.

Άννα Κοκκίνου: Η σπουδαία ηθοποιός μιλά αποκλειστικά στο Hot Doc, ξεδιπλώνει τις σκέψεις της για το θέατρο, εξηγεί την επίδραση που άσκησε στην προσωπικότητά της η ενασχόλησή της με τον Θουκυδίδη και τον Βιζυηνό και αποκαλύπτει τις σκέψεις της για το μέλλον.

Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη: Η ηθοποιός που εγκατέλειψε τις σπουδές της στη Φαρμακευτική για να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο πέτυχε και ετοιμάζεται για το επόμενο μεγάλο βήμα! Η όμορφη Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη αποκαλύπτει στο Hot Doc τα σχέδια της και εξηγεί γιατί «η κινηματογραφική βιομηχανία στην Ελλάδα μοιάζει με αρένα».