Χωρίς τέλος η τραγωδία στο Αιγαίο: Φόβοι για πάνω από 10 νεκρούς στο νέο ναυάγιο ανοιχτά της Μυτιλήνης

Αυξάνονται οι φόβοι για νεκρούς στο νέο ναυάγιο με πρόσφυγες και μετανάστες που έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής ανοιχτά…

2366857

Αυξάνονται οι φόβοι για νεκρούς στο νέο ναυάγιο με πρόσφυγες και μετανάστες που έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής ανοιχτά της Μυτιλήνης.

Για τουλάχιστον 13 νεκρούς, ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιά, κάνει λόγο το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan, πληροφορία που ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις ελληνικές Αρχές.

Το Λιμενικό Σώμα δεν κάνει αναφορά σε νεκρούς, αλλά χαρακτηρίζει ως αγνοούμενα περίπου 26 άτομα. Άλλα 22 άτομα έχουν διασωθεί από το πρωί, αφότου το ναυάγιο εντοπίστηκε από ελικόπτερο της Frontex. Σύμφωνα με διασωθέντες, στο φουσκωτό που ανατράπηκε επέβαιναν συνολικά 48 άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν ακόμα ακριβείς πληροφορίες για την ηλικία ή το φύλο των αγνοούμενων, όμως επιζήσαντες δήλωσαν στους λιμενικούς ότι στο σκάφος επέβαιναν και παιδιά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η βάρκα ανατράπηκε από τα κύματα εμπορικού πλοίου που εκείνη την ώρα έπλεε πολύ κοντά στο σημείο. Τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για σύγκρουση μεταξύ των δυο σκαφών.

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό των αγνοούμενων συμμετέχουν δυο πλωτά του Λιμενικού, ένα σκάφος της Frontex και ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού. Νωρίτερα επιχειρούσε στην περιοχή και ένα ελικόπτερο της Frontex.

Εν τω μεταξύ, σε 13 ανέρχονται, σύμφωνα νεότερη ανακοίνωση του Λιμενικού, οι διασωθέντες μετανάστες, μετά το ναυάγιο ξύλινου σκάφους, το πρωί του Σαββάτου ανατολικά της Μυτιλήνης, που είχε ως αποτέλεσμα ένα 5χρονο κορίτσι να ανασυρθεί νεκρό.