Χωρίς τέλος η ταλαιπωρία των νεφροπαθών στο Αγρίνιο

Η υποχρηματοδότηση της Υγείας συνεχίζεται, με τους υπεύθυνους να αδιαφορούν πλήρως για τους ασθενείς. Έναν Γολγοθά καλούνται να ξεπεράσουν το…

nosokomeio agrinioy

Η υποχρηματοδότηση της Υγείας συνεχίζεται, με τους υπεύθυνους να αδιαφορούν πλήρως για τους ασθενείς.
Έναν Γολγοθά καλούνται να ξεπεράσουν το τελευταίο διάστημα νεφροπαθείς στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, εξαιτίας της υπολειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού  του Νοσοκομείου στο Αγρίνιο.
Οι διαμαρτυρίες που έχουν φθάσει στο agrinionews.gr είναι πολλές καθώς εξαιτίας της υποστελέχωσης, η αναμονή είναι μεγάλη και πολλοί νεφροπαθείς αναγκάζονται να αναζητούν  νοσοκομεία όμορων περιοχών για να υποβληθούν σε αιμοκάθαρση. Λέγεται μάλιστα πως παρόλο που πάντα υπήρχε έλειψη ιατρικού προσωπικού, είναι πρώτη φορά που οι νεφροπαθείς απευθύνονται σε άλλα νοσοκομεία όπως αυτό του Ρίου, γεγονός που προβληματίζει και τους αρμοδίους της 6ης ΥΠΕ.
Για το πρόβλημα το agrinionews.gr απευθύνθηκε στον διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου κ. Γ.Βλάχο ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: « Γνωρίζω καλά το πρόβλημα και δεν μου αρέσει καθόλου που υπάρχει αναμονή και η ταλαιπωρία του να στέλνονται αλλού οι νεφροπαθείς». Εξηγεί παράλληλα: “Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού έχει πάρα πολλούς ασθενείς. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν έξι νεφροπαθείς που ζητούν  μια θέση στη μονάδα, όμως λειτουργούν  δύο μόνο γιατροί. Ο διευθυντής και ένας επικουρικός και βοηθούν ακόμη κάποιοι γενικοί. Ένας  γιατρός που εργαζόταν στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού έφυγε με σύνταξη τέλη Δεκεμβρίου (σ.σ. επρόκειτο για τον διευθυντή). Έχω ήδη επικοινωνήσει με την ΥΠΕ, έχω στείλει έγγραφο και ζητώ άμεσα να έρθει αποσπασμένος ένας ακόμη γιατρός. Από το Νοσοκομείο Μεσολογγίου  προς το παρόν μας εξυπηρετούν, έχω στείλει εκεί 2-3 ασθενείς για τους οποίους υπήρχε θέση».
Κάπως έτσι έχει σε γενικές γραμμές το πρόβλημα με την επίλυσή του να είναι πλέον επιτακτική ανάγκη. agrinionews.gr