Αμετανόητος για την Ικαρία ο Μητσοτάκης

Oύτε μισή συγγνώμη δεν τόλμησε να ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το προκλητικό φαγοπότι στην Ικαρία. Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν εκδρομή αναψυχής, ενώ «η εικόνα αδίκησε την ουσία της επίσκεψης».  

5240632

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά αν νιώθει την ανάγκη να ζητήσει μία συγγνώμη από τους πολίτες, απάντησε προκλητικά: «Τα ίδια άτομα που ήμασταν μαζί στο ελικόπτερο βρέθηκαν για ένα κέρασμα 15 λεπτών. Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν σκοπεύω να την αναιρέσω. Η εικόνα αδίκησε τις προθέσεις μου, δε θα επαναληφθεί».

Ο πρωθυπουργός συνεχίζοντας, απέδειξε για άλλη μία φορά ότι είναι εκτός πραγματικότητας, λέγοντας: «Καταλαβαίνω ίσως γιατί ενοχλήθηκαν κάποιοι από το γεγονός ότι ένας κεντροδεξιός πρωθυπουργός πήγε στην Ικαρία, σε ένα νησί με ιδιαίτερο συμβολισμό. Όπου πηγαίνω λύνουμε πολλά προβλήματα».  Σημείωσε επίσης πως θα φροντίσει στο μέλλον να μην υπάρχει τέτοια εικόνα που θα στέλνει λάθος μήνυμα. 

Ο ίδιος πάντως  βρέθηκε σε αντιφάσεις, δηλώνοντας πως βλέπει το τέλος του τούνελ αλλά ωστόσο δεν ξέρει αν χρειαστεί να ξανακλείσουμε.

 

Εφιάλτης του ο… ΣΥΡΙΖΑ και οι διαμαρτυρίες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  στην συνέχεια για να απεμπολήσει τις βαρύτατες ευθύνες του, έριξε τις ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ με επιχείρημα τα fake news με το δήθεν «τραπέζωμα» του Αλέξη Τσίπρα με επιχειρηματίες στην Πάτρα

«Δεν είναι δυνατόν αυτό το ζήτημα να παίρνει τη διάσταση που πήρε την ίδια στιγμή που η αντιπολίτευση καλούσε τους οπαδούς της σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Ικαρία. Και ο κύριος Τσίπρας έκανε συναντήσεις σε μαγαζιά, συζήτησε με φορείς σε κλειστά μαγαζιά και προφανώς ήταν παραπάνω από 10 άτομα και δε φορούσαν και μάσκες. Είδατε κανέναν από τη ΝΔ να το αναδεικνύει; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «δεν πρόκειται να δεχθώ από κανέναν να ισχυρίζεται ότι ο Μητσοτάκης πήγε στην Ικαρία για διακοπές. Διότι αυτά λεγόντουσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ συστηματικά πριν πετάξω για την Ικαρία, όπως λέγονται σε κάθε περιοδεία μου. Λοιπόν, υπάρχει η κριτική για ένα φάουλ το οποίο έγινε, το οποίο πρώτος ο ίδιος εγώ το ομολόγησα. Δεν χρειάζεται εξάλλου να το ακούσετε από εμένα. Και υπάρχει η απόσταση μεταξύ αυτού και αυτού που γίνεται από την αντιπολίτευση, η οποία την ίδια ώρα που τα λέει όλα αυτά καλεί τον κόσμο σε διαδηλώσεις εν μέσω κορονοϊού, με όλους τους κινδύνους δημόσιας υγείας που αυτό συνεπάγεται. Θα κέρδιζε η χώρα σήμερα από μία πιο σοβαρή και μία πιο υπεύθυνη αντιπολίτευση, η οποία θα έκανε και την κυβέρνηση καλύτερη. Νομίζω το μόνο πράγμα το οποίο γίνεται αυτή τη στιγμή είναι απλά να μην ακούγεται».

Είπε ένα καλό λόγο για τους… πολίτες!

Αυτή τη φορά είχε και ένα «καλό λόγο» για τους πολίτες -ίσως μετά το φιάσκο της Ικαρίας και της ΕΡΤ- αφού «είδε» ότι συμμορφώνονται περισσότερο από άλλες χώρες αλλά άφησε παράλληλα ανοικτό το ενδεχόμενο επέκτασης του σχολικού έτους.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπήκε σε καμία ουσία, αρκέστηκε σε γενικότητες και επιφανειακές προσεγγίσεις έκθεσης δημοτικού ενώ σημείωσε πως η αστυνόμευση έχει και τα όριά της!

Ο πρωθυπουργός δεν πιέστηκε από δύσκολες ερωτήσεις και όλα τα θέματα πέρασαν χωρίς κανένα βάθος, ακόμα και η εγκατάλειψη της Δημόσιας Υγείας.

Βλέπει τους Έλληνες…. αισιόδοξους!

«Στο 2020 έπεσαν πολλά μαζί. Πιστεύω ότι βγαίνουμε με μία αίσθηση αυτοπεποίθησης. Είναι ενδιαφέρον που η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι αισιόδοξη. Μέσα στην ανθρώπινη τραγωδία της πανδημίας, ανακαλύψαμε πράγματα για τον εαυτό μας. Είναι σημαντικά για την επόμενη ημέρα, για να περάσουμε σε άλλο τρόπο ζωής.», είπε επίσης ο πρωθυπουργός προφανώς εκτός πραγματικότητας

 

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ