Newsroom

Newsroom

Χωρίς στεφανιογράφο στο νοσοκομείο Βέροιας

Δώρισε το ποσό των 150.000 ευρώ, προκειμένου να κατασκευαστεί ειδικός χώρος στο Νοσοκομείο Βέροιας για την εγκατάσταση ενός υπερσύγχρονου στεφανιογράφου.…

nosokomeio 0

Δώρισε το ποσό των 150.000 ευρώ, προκειμένου να κατασκευαστεί ειδικός χώρος στο Νοσοκομείο Βέροιας για την εγκατάσταση ενός υπερσύγχρονου στεφανιογράφου.
Η Μαρία Σάκκα-Μπέλλα με αυτή τη δωρεά έδωσε ανάσα στο νοσοκομείο, αποδεικνύοντας ότι, όταν το κράτος υπολείπεται, απλοί πολίτες βρίσκουν τον τρόπο να δράσουν προς όφελος των συμπολιτών τους χωρίς ανταλλάγματα.
Ωστόσο σήμερα η οργή της ξεχειλίζει, καθώς δύο χρόνια μετά τη δωρεά της ο στεφανιογράφος δεν λειτουργεί, και σε ανοιχτή επιστολή της εκφράζει τη λύπη της δηλώνοντας ότι δεν δέχεται να την κοροϊδεύουν. Μάλιστα ακόμη και στα τηλεφωνήματα που κάνει η ίδια στο υπουργείο Υγείας η απάντηση που παίρνει είναι ότι “δεν είναι δική μας αρμοδιότητα”. Πρόκειται για μία συμπεριφορά που αποθαρρύνει όσους θα επιθυμούσαν να κάνουν δωρεά στο δημόσιο.
“Ο στεφανιογράφος του Νοσοκομείου Βέροιας υπήρξε όνειρο πολλών ετών και προσπάθησα κι εγώ να βάλω το λιθαράκι μου προς την εκπλήρωσή του με την κατασκευή της ειδικής αίθουσας που θα φιλοξενούσε το υπερσύγχρονο μηχάνημα. Τα προβλήματα που συνάντησα ήταν πολλά, όμως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ξεπεράστηκαν και φτάσαμε στην ολοκλήρωση του έργου, που κατά κοινή ομολογία είναι άρτιο”, αναφέρει στην επιστολή της η κ. Σάκκα-Μπέλλα και συμπληρώνει: “Όμως με λυπεί το γεγονός ότι ο στεφανιογράφος ακόμη δεν λειτουργεί. Τη μία περίμεναν ένα εξάρτημα, την άλλη περίμεναν το προσωπικό, τώρα μου είπαν ότι περιμένουν τα αναλώσιμα”.
Αυτό όμως που, όπως λέει, την εξοργίζει είναι η παντελής αδιαφορία των πολιτικών, βουλευτών, δημάρχου, αντιπεριφερειάρχη και Εκκλησίας, που θα έπρεπε να ευαισθητοποιούνται σε τέτοια θέματα.
“Έχουμε πλέον στη Βέροια μία υπερσύγχρονη υποδομή, που θα μπορούσε σήμερα να σώζει ζωές. Κι αντί να προσπαθούν με κάθε μέσο που διαθέτουν να επιλύσουν όλα τα αναχώματα που δημιουργούνται, ασχολούνται με άλλα μάλλον πιο ‘σοβαρά’ ζητήματα”, σημειώνει χαρακτηριστικά.

ΑΝΑΡΜΟΔΙΟ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Στην επιστολή της η κ. Σάκκα-Μπέλλα είναι οργισμένη και με την αντίδραση του υπουργείου Υγείας.
“Έχω φτάσει να παίρνω από μόνη μου σχεδόν κάθε μέρα τηλέφωνο στο γραφείο του υπουργού Υγείας, για να εισπράττω την απάντηση ότι ‘δεν είναι δική μας αρμοδιότητα’. Τελικά ποιανού αρμοδιότητα είναι να πιάσουν τόπο όχι τα χρήματα της δωρεάς μου, αλλά τα πολλαπλάσια που πληρώσαμε όλοι οι Έλληνες από την τσέπη μας, για να αγοραστεί ένα πανάκριβο ιατρικό μηχάνημα;”, επισημαίνει η ίδια…
Άλλωστε, όπως τονίζει, όταν έγινε η δωρεά, προϋπόθεση ήταν ο στεφανιογράφος να λειτουργήσει εντός τριμήνου από την παράδοση της αίθουσας.
“Η αδιαφορία των ιθυνόντων με κάνει να σκέφτομαι το ενδεχόμενο να ασκήσω τα δικαιώματα που δίνει ο νόμος. Λυπάμαι, αλλά σε αυτήν την πόλη όσοι σκέπτονται να δωρίσουν στο δημόσιο πρέπει να αναθεωρήσουν. Αυτό δείχνει η εμπειρία όχι μόνο από τη δική μου δωρεά αλλά και τα κοντινά μας παραδείγματα”, καταλήγει η Μαρία Σάκκα-Μπέλλα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Από την πλευρά του ο διοικητής του Νοσοκομείου Βέροιας Νίκος Χατζηδημητρίου δηλώνει στη “Μ” ότι όλα είναι έτοιμα για τη λειτουργία του στεφανιογράφου, ο οποίος για κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις ήδη λειτουργεί. Ωστόσο για την πλήρη λειτουργία του απαιτούνται δύο επεμβατικοί καρδιολόγοι και εκκρεμεί στις ΥΠΕ η έγκριση για απόσπαση ή μετακίνηση στο Νοσοκομείο Βέροιας ενός από το “Παπαγεωργίου” και ενός από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Παράλληλα τονίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πάει χαμένη η δωρεά της κ. Σάκκα-Μπέλλα, αφού η λειτουργία του στεφανιογράφου είναι ζωτικής σημασίας και θα καλύπτει τις ανάγκες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.
Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι τώρα οι ασθενείς με προβλήματα καρδιάς από το νομό Ημαθίας αλλά και από την Καστοριά και τη Φλώρινα πρέπει να διακομίζονται στη Θεσσαλονίκη, για να υποβληθούν σε στεφανιογραφία. Μόνον από τη Βέροια φεύγουν ετησίως 250 ασθενείς. Αυτό θα σταματήσει με τη λειτουργία του υπερσύγχρονου μηχανήματος.

Της Νικολέττας Μπούκα
http://www.makthes.gr/

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…