Χωρίς προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις φέτος τα σχολεία

Τη Δευτέρα 10 Μάϊου το πρωινό κουδούνι για Δημοτικά και Γυμνάσια, παράταση της σχολικής χρονιάς σε όλες τις βαθμίδες. 

Τη Δευτέρα 10 Μάϊου θα πραγματοποιηθεί το άνοιγμα των δημοτικών και των γυμνασίων όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την επαναλειτουργία των σχολείων η Νίκη Κεραμέως.

«Μεγάλη σημασία για την επαναλειτουργία των σχολείων έχει η καθοδική πορεία του δείκτη θετικότητας, ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων και ευάλωτων ομάδων και τα self test», επανέλαβε η υπουργός.

 
Σε ό,τι αφορά τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια η Υπουργός Παιδείας ανέφερε πως δεν θα πραγματοποιηθούν ούτε φέτος, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε την παράταση του σχολικού έτους. Συγκεκριμένα, για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία η χρονιά θα παραταθεί έως τις 25 Ιουνίου , ενώ για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έως τις 11 Ιουνίου. Για τα πανεπιστήμια, δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για την εξεταστική του εαρινού εξαμήνου.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 15 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια. Εξηγώντας  την απόφαση να μην γίνουν εξετάσεις, η υπουργός Παιδείας είπε πως αυτό θα συμβεί: «Πρώτον, γιατί αφουγκραζόμαστε τη γενικευμένη πίεση της φετινής χρονιάς και δεύτερον για να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στη δια ζώσης εμβάθυνση της ύλης».

Αναφέρθηκε, επίσης, στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, καθώς και στη δυνατότητα συμπλήρωσης παράλληλου μηχανογραφικού. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να εισαχθούν σε πανεπιστημιακά τμήματα μέσω πανελληνίων, είτε σε κάποιο δημόσιο ΙΕΚ με τον βαθμό του απολυτηρίου τους και ορισμένα άλλα κριτήρια. Ο αριθμός των εισακτέων ανά πανεπιστημιακό τμήμα θα ανακοινωθεί στις 15 Μαΐου.

Σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως, 9.500 εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα στο πλαίσιο των αδιάθετων εμβολίων, ενώ έχουν καταγραφεί θετικά 1.753 self tests από μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. 
 

«Επιστημονική φαντασία» για τον Μητσοτάκη οι «γαλάζιες» υποσχέσεις για τρένο στην Ήπειρο

«Επιστημονική φαντασία» για τον Μητσοτάκη οι «γαλάζιες» υποσχέσεις για τρένο στην Ήπειρο

Ποιοι είναι όμως οι «διάφοροι» που μιλούν «συχνά» για τη σιδηροδρομική διασύνδεση του λιμανιού της…