Χωρίς μέλλον 2 στους 4 νέους στην Ελλάδα

Δυσοίωνο διαγράφεται το εργασιακό μέλλον χιλιάδες νέες και νέους σε ολόκληρη τη χώρα. Όπως προκύπτει από έρευνα του Κέντρου Ανάπτυξης…

anergos

Δυσοίωνο διαγράφεται το εργασιακό μέλλον χιλιάδες νέες και νέους σε ολόκληρη τη χώρα. Όπως προκύπτει από έρευνα του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ και του Πανεπιστημίου Κρήτης, το 16,9% των νέων έως 24 ετών βρίσκεται εκτός αγοράς εργασίας.

Οι νέοι που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας περιγράφονται με τον όρο NEETs (young people not in education, employment or training). Τα αποτελέσματα της έρευνας μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι.

Συγκεκριμένα εν μέσω κρίσης έχει αυξηθεί κατά 50% το ποσοστό των νέων ανέργων στη χώρα μας. Μεγαλύτερο κίνδυνο για να βρεθούν εκτός αγοράς εργασίας διαθέτουν οι νέοι με χαμηλό ή μεσαίο μορφωτικό επίπεδο. Όπως επίσης και οι νεαροί μετανάστες, τα άτομα με αναπηρία, οι νέοι με πολύ σοβαρά προβλήματα ψυχικής ή σωματικής υγείας και όσοι εμφανίζουν βεβαρημένο οικογενειακό background.

Μάλιστα οι νέοι της χώρας εμφανίζονται εξαιρετικά δύσπιστοι απέναντι στο κοινωνικό κράτος και ταυτόχρονα εκφράζουν έντονη δυσφορία για το πολιτικό σύστημα.

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων