Χορεύοντας με τους Ζήκους

Ερωτηθείς ο Μέγας Αλέξανδρος πώς κατάφερε να κατακτήσει τον κόσμο σε τόσο σύντομο διάστημα, απάντησε: “Βουλή και μύθοισι και ηπεροπηΐδι τέχνη” (Με θέληση, με παραμύθια και με την τέχνη της εξαπάτησης).

EK Nea Dimokratia

Η φράση του θα έπρεπε να κοσμεί σε περίοπτη θέση τα γραφεία της ΝουΔου -καθ’ άπασαν την επικράτεια- και θα έπρεπε να έχει αποτελέσει (μαζί με το σήμα των τριγώνων-πυρσού) το νέο logo του κόμματος.

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις (από αυτές που βροχηδόν αμόλαγε η ΝουΔου ως αντιπολίτευση) λάσπη και εξαπάτηση θα βρεις από κάτω.  Η επένδυση στην εξαπάτηση είχε την έκφραση της στα 3Α: Ανάπτυξη – Ασφάλεια – Αριστεία, και στα 2Μ: Μακεδονικό – Μαδούρο. 

Η ανάπτυξη –κατά τους φιλελέ- έχει ίδια κατεύθυνση με την ανεξέλεγκτη επιχειρηματικότητα, ενώ ο προσδιορισμός της ως δίκαιας και ισόρροπης είναι εξοβελιστέος όπως οι πρωτόπλαστοι από τον παράδεισο.

Κάθε μέτρο κοινωνικής προστασίας της εργασίας και των αμοιβών της αντιμετωπίζεται ως ανουσιούργημα και κρατικίστικη αντίληψη (για γέλια, αφού λέγονται από τους πλουσιοπάροχα κρατικοδίαιτους) που φρενάρει τις…..επενδύσεις.

Οι υποσχέσεις προστασίας της εργασίας, διασφάλισης του κατώτατου μισθού και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, έγιναν αναιτιολόγητες απολύσεις, ενδοεπιχειρησιακές συμβάσεις, κατάργηση του κοινωνικού μερίσματος, μείωση του αφορολογήτου και νέες επενδύσεις –αλά Λάτσης- με κρατικό χρήμα (μέσω των τραπεζών που θα «ξεπουπουλιάσουν το μαξιλαράκι» των 37 δις). 

Αυτό λέγεται ΣΕΒασμός στον…..εργαζόμενο!!! 

Η Δημόσια ασφάλεια πάλι, ήταν το κύριο πιάτο που σερβιριζόταν καθημερινά, για να θρέψει την «άοκνη τρομοκράτηση» των «φιλήσυχων πολιτών». Δίπλα στο λήμμα «Αταξία» εύρισκε κανείς τους εμμονικούς προσδιορισμούς: Ρουβίκωνας, μπαχαλάκηδες, Εξάρχεια και άδειες Κουφοντίνα.  Α ναι, και το παρεμπόριο από…..έγχρωμους σε «μαϊμού» τσάντες Louis Vuitton!!! Δεν θα εύρισκε ποτέ την εγκληματική δράση της Χ.Α., τους εμπόρους ναρκωτικών ή την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου με λιντσάρισμα, από …..«νοικοκυραίους».

Τώρα τα Εξάρχεια καθάρισαν από τις μετανάστριες μωρομάνες, αλλά όχι από τους εμπόρους, ο Κουφοντίνας δεν παίρνει άδειες, ο Ρουβίκωνας δεν υπάρχει γιατί δεν απασχολεί κανένα δελτίο ειδήσεων και το σπάσιμο των γραφείων της ΝουΔου είναι επιχείρημα για την πρόσληψη κι άλλων αστυνομικών και όχι εκπαιδευτικών.

Αυτό λέγεται…..«Τάξις και Ηθική»!!!

Για την «Αριστεία» επίσης, ως θεμελιακό υπόστρωμα διακυβέρνησης, απαιτείται να είναι κανείς ημέτερος (άρα της εμπιστοσύνης του πολιτικού του προϊσταμένου), γόνος γνωστής οικογενείας ή (ακόμα καλύτερα) συγγενής πολιτικού και δεν απαιτείται κανένα πτυχίο, γνώσεις, εμπειρία ή αποτελεσματικότητα. Επίσης, κατά την Παναγιωταρέα: “….πιο φροντισμένους, σε πλήρη απόρριψη των αμπέχονων και του αφάνα style μαλλί των γυναικών……(και όχι) ενδυματολογικές επιλογές ανάλογες με εκείνες όταν πάμε το Σάββατο στη λαϊκή αγορά της οδού Καλλιδρομίου.”

Αυτό λέγεται…….. «Αριστεία και Καλλιστεία»!!!

Η εξαπάτηση στο Μακεδονικό απεικονίζεται  σε γελοιογραφία όπου δύο «Μακεδονομάχοι» συνομολούν και λέει ο ένας: “Η ΝουΔου τα βρίσκει τώρα όλα καλά με την συμφωνία των Πρεσπών” και ό άλλος τον ρωτάει: “Αισθάνεσαι και εσύ μαλάκας με περικεφαλαία;”

Από την άλλη αφού αποκαθήλωσαν τους «Μαδούρους» στην Ελλάδα, αναγνώρισαν για πρόεδρο τον πράκτορα Γκουαϊδό στην Βενεζουέλα.

Αποτέλεσμα ο παλιός πρεσβευτής μας στο Καράκας έφυγε χωρίς την οικοσκευή του (ορθώς του είπαν “να πας να σου υπογράψει τα έγγραφα ο «πρόεδρος» Γκουαϊδό”) και ο καινούργιος δεν μπορεί να αναλάβει γιατί πρέπει να υποβάλλει τα διαπιστευτήρια του στον νόμιμο πρόεδρο Μαδούρο.

Φαίνεται ότι στην ΝουΔου λογαριάζουν τους ψηφοφόρους τους για αφελείς μπακαλόγατους …Ζήκους!!! 

Την απάντηση θα την λάβουν σύντομα: “….τι να κάνουμε Μαντάμ, προσεχώς καλύτερα!”

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ