«Χορεύει» το Αρκαλοχώρι μετά τα 5,8 Ρίχτερ-Νέα ισχυρή δόνηση 4,6 βαθμών 

51 μετασεισμοί σε δώδεκα ώρες!

NewsRoom 27/09/2021 | 23:43

Συνεχείς μετασεισμοί καταγράφονται στο Αρκαλοχώρι, μετά τον σεισμό 5,8 Ρίχτερ που άφησε πίσω του ένα νεκρό και εκατοντάδες ανθρώπους άστεγους καθώς τα σπίτια τους έχουν υποστεί μικρές, μεγάλες ή ολικές ζημιές και ως εκ τούτου δεν είναι κατοικήσιμα μέχρι οι αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στην καταγραφή των ζημιών.

Όπως μεταδίδει το cretapost, από το πρωί στις 9:17 έως και τις 21:15, 12 ώρες μετά την πρώτη, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο έχει καταγράψει 51 δονήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων ξεπερνούν τους 3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και γίνονται ιδιαίτερα αισθητές λόγω του μικρού εστιακού βάθους.

Νέα δόνηση ταρακούνησε το Αρκαλοχώρι

Νέος ισχυρός μετασεισμός 4,6 βαθμών  - σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση - της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε στις 11:10 το Αρκαλοχώρι και την ευρύτερη περιοχή. Η νέα δόνηση έγινε για ακόμα μια φορά ιδιαίτερα αισθητή ενώ είχε διάρκεια.

Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου και των γύρω χωριών θα περάσουν απόψε την πρώτη νύχτα μακριά από τα σπίτια τους, στις σκηνές και τους χώρους που έχουν διαμορφωθεί για την φιλοξενία τους στο Εκθεσιακό Κέντρο. 

neos

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο νέος σεισμός ήταν μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με εστιακό βάθος στα 13,6 χλμ.