Χοντρά προβλήματα για την κυβέρνηση: Μονοψήφια διαφορά σε νέα δημοσκόπηση – «Βράζει η κοινωνία»

Μικρότερη από 10 μονάδες είναι η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση  

Κάτω από 10 μονάδες είναι η διάφορα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Open. Μάλιστα μέσα σε δύο μήνες η διαφορά μειώθηκε κατά 1,9 μονάδες. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι πολίτες είναι έντονα δυσαρεστημένοι με τα μέτρα της κυβέρνηση για την ακρίβεια – Τι έδειξε η δημοσκόπηση – Οι μετακινήσεις στο ΚΙΝΑΛ.

Ειδικότερα, πρόθεση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 31,8% (έναντι 32,6% στις 20 Δεκεμβρίου), ο ΣΥΡΙΖΑ 22,2% (έναντι 21,1%), το ΚΙΝΑΛ είναι στο 14,1%, το ΚΚΕ στο 5,2%, η Ελληνική Λύση στο 3,6%, το ΜέΡΑ25 στο 3%. Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 14,8%.

Τι έδειξε η δημοσκόπηση

Στη δημοσκόπηση οι πολίτες απαντούν στο ερώτημα ποιοι έχουν ευθύνη για την οπαδική βία, ενώ καταγράφεται έντονη δυσαρέσκεια για μέτρα της κυβέρνηση για την ακρίβεια. Παράλληλα, οι πολίτες φαίνεται να θεωρούν ότι η μείωση του ΕΝΦΙΑ δεν αρκεί για τα νοικοκυριά σε αυτή τη συγκυρία. Επιπλέον, στη δημοσκόπηση της Alco αποτυπώνεται εκ νέου η ανοδική πορεία του ΚΙΝΑΛ το οποίο φαίνεται να αντλεί ψηφοφόρους από όλο το φάσμα του πολιτικού χώρου αλλά και από σημαντικό ποσοστό πολιτών που επέλεξαν να μην ψηφίσουν στις τελευταίες εκλογές. 

Οι μετακινήσεις στο ΚΙΝΑΛ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι το ΚΙΝΑΛ δείχνει να αντλεί ψηφοφόρους και από τη Νέα Δημοκρατία (7%) αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ (11%), ενώ 6% προέρχεται από ψηφοφόρους που επέλεξαν να μην πάνε στην κάλπη το 2019.

Στο παρακάτω γράφημα εμφανίζονται οι μετακινήσεις προς το ΚΙΝΑΛ:

Δημοσκόπηση Alco: Μονοψήφια η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ – Οι μετακινήσεις στο ΚΙΝΑΛ

Παράλληλα, στη δημοσκόπηση της Alco αποτυπώνεται εκ νέου η ανοδική πορεία του ΚΙΝΑΛ το οποίο φαίνεται να αντλεί ψηφοφόρους από όλο το φάσμα του πολιτικού χώρου αλλά και από σημαντικό ποσοστό πολιτών που επέλεξαν να μην ψηφίσουν στις τελευταίες εκλογές.

Πάντως, ο ο Πρωθυπουργός εξακολουθεί να είναι το «δυνατό χαρτί» της κυβέρνησης καθώς οι πολίτες εμπιστεύονται περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Το 76% δηλώνει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών και η μείωση του ΕΝΦΙΑ βοήθησαν καθόλου ή λίγο την οικογένεια ενώ το 17% σημειώνει ότι βοηθούν αρκετά ή πολύ.

Καθόλου ή λίγο ικανοποιημένοι δηλώνουν οι πολίτες σε ποσοστό 81% από τη λειτουργία του κράτους κατά την κακοκαιρία «Ελπίδα».

 Σημειώνουν δε, ότι ούτε μια κυβέρνηση ΝΔ, ούτε μία του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να χειριστεί καλύτερα τα ζητήματα της οικονομίας και τις φυσικές καταστροφές.

Δείτε το βίντεο 

 

ΣΥΡΙΖΑ για Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: Ο Δημητριάδης άδειασε Μητσοτάκη και ακύρωσε όλες τις δικαιολογίες του

Επιτροπή Θεσμών

ΣΥΡΙΖΑ για Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: Ο Δημητριάδης άδειασε Μητσοτάκη και ακύρωσε όλες τις δικαιολογίες του

Ξεκάθαρες απαντήσεις απαιτεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τον ισχυρισμό του Γρηγόρη Δημητριάδη…

Περπατούσε και πέθανε ξαφνικά – Έντρομοι οι περαστικοί με τον ξαφνικό θάνατο άνδρα στα Τρίκαλα

Περπατούσε και πέθανε ξαφνικά – Έντρομοι οι περαστικοί με τον ξαφνικό θάνατο άνδρα στα Τρίκαλα

Τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του 62χρονου στα Τρίκαλα αναμένεται να καταδείξει η νεκροψία…