Χοντρά προβλήματα για την κυβέρνηση: Μονοψήφια διαφορά σε νέα δημοσκόπηση – «Βράζει η κοινωνία»

Μικρότερη από 10 μονάδες είναι η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση  

5359371 1

Κάτω από 10 μονάδες είναι η διάφορα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Open. Μάλιστα μέσα σε δύο μήνες η διαφορά μειώθηκε κατά 1,9 μονάδες. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι πολίτες είναι έντονα δυσαρεστημένοι με τα μέτρα της κυβέρνηση για την ακρίβεια – Τι έδειξε η δημοσκόπηση – Οι μετακινήσεις στο ΚΙΝΑΛ.

Ειδικότερα, πρόθεση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 31,8% (έναντι 32,6% στις 20 Δεκεμβρίου), ο ΣΥΡΙΖΑ 22,2% (έναντι 21,1%), το ΚΙΝΑΛ είναι στο 14,1%, το ΚΚΕ στο 5,2%, η Ελληνική Λύση στο 3,6%, το ΜέΡΑ25 στο 3%. Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 14,8%.

Τι έδειξε η δημοσκόπηση

Στη δημοσκόπηση οι πολίτες απαντούν στο ερώτημα ποιοι έχουν ευθύνη για την οπαδική βία, ενώ καταγράφεται έντονη δυσαρέσκεια για μέτρα της κυβέρνηση για την ακρίβεια. Παράλληλα, οι πολίτες φαίνεται να θεωρούν ότι η μείωση του ΕΝΦΙΑ δεν αρκεί για τα νοικοκυριά σε αυτή τη συγκυρία. Επιπλέον, στη δημοσκόπηση της Alco αποτυπώνεται εκ νέου η ανοδική πορεία του ΚΙΝΑΛ το οποίο φαίνεται να αντλεί ψηφοφόρους από όλο το φάσμα του πολιτικού χώρου αλλά και από σημαντικό ποσοστό πολιτών που επέλεξαν να μην ψηφίσουν στις τελευταίες εκλογές. 

Οι μετακινήσεις στο ΚΙΝΑΛ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι το ΚΙΝΑΛ δείχνει να αντλεί ψηφοφόρους και από τη Νέα Δημοκρατία (7%) αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ (11%), ενώ 6% προέρχεται από ψηφοφόρους που επέλεξαν να μην πάνε στην κάλπη το 2019.

Στο παρακάτω γράφημα εμφανίζονται οι μετακινήσεις προς το ΚΙΝΑΛ:

Δημοσκόπηση Alco: Μονοψήφια η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ – Οι μετακινήσεις στο ΚΙΝΑΛ

Παράλληλα, στη δημοσκόπηση της Alco αποτυπώνεται εκ νέου η ανοδική πορεία του ΚΙΝΑΛ το οποίο φαίνεται να αντλεί ψηφοφόρους από όλο το φάσμα του πολιτικού χώρου αλλά και από σημαντικό ποσοστό πολιτών που επέλεξαν να μην ψηφίσουν στις τελευταίες εκλογές.

Πάντως, ο ο Πρωθυπουργός εξακολουθεί να είναι το «δυνατό χαρτί» της κυβέρνησης καθώς οι πολίτες εμπιστεύονται περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Το 76% δηλώνει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών και η μείωση του ΕΝΦΙΑ βοήθησαν καθόλου ή λίγο την οικογένεια ενώ το 17% σημειώνει ότι βοηθούν αρκετά ή πολύ.

Καθόλου ή λίγο ικανοποιημένοι δηλώνουν οι πολίτες σε ποσοστό 81% από τη λειτουργία του κράτους κατά την κακοκαιρία «Ελπίδα».

 Σημειώνουν δε, ότι ούτε μια κυβέρνηση ΝΔ, ούτε μία του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να χειριστεί καλύτερα τα ζητήματα της οικονομίας και τις φυσικές καταστροφές.

Δείτε το βίντεο 

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…