Newsroom

Newsroom

«Χονδροειδή ψεύδη και ένοχα κενά στον απολογισμό των πρώτων 100 ημερών της κυβέρνησης»

«Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου αναφορικά με τον απολογισμό των 100 πρώτων ημερών της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναδεικνύουν την απίστευτη επινοητικότητα της ΝΔ στην κατασκευή εικονικής πραγματικότητας», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με την οποία σχολιάζει δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στ. Πέτσα.

ek syriz 2

«Χονδροειδή ψεύδη και ένοχα κενά παρουσιάζει ο απολογισμός του κυβερνητικού έργου. Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου αναφορικά με τον απολογισμό των 100 πρώτων ημερών της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναδεικνύουν την απίστευτη επινοητικότητα της ΝΔ στην κατασκευή εικονικής πραγματικότητας», αναφέρει το κόμμα και καταλογίζει στην κυβέρνηση «περισσό θράσος».

«Παρουσιάζει μια εικόνα της οικονομίας που είναι σαν να προέκυψε από τις 8 Ιουλίου και μετά. Μόνο θαυματοποιοί θα μπορούσαν μέσα σε 100 μέρες να παρουσιάσουν τέτοια βελτίωση των οικονομικών από το μηδέν, όπως επιχείρησε να την παρουσιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  

Συνεχίζοντας στον ίδιο τόνο, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Ο απολογισμός της κυβέρνησης, όμως, περιέχει και άλλα χρονδροειδή ψεύδη και στρεβλώσεις. Όπως για παράδειγμα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μείωσε τις συντάξεις χηρείας. Στην πραγματικότητα τις αύξησε και δρομολόγησε την απόδοσή τους τον Ιούλιο ενώ η νέα κυβέρνηση καθυστέρησε κατά δύο μήνες. Ή ότι ελήφθησαν πρωτοβουλίες κατά της κλιματικής αλλαγής που δεν τις έχει δει κανείς μέχρι σήμερα.

Κυρίως, όμως, ο απολογισμός περιέχει ένοχα κενά. Καταρχάς για τις κυβιστήσεις της νέας κυβέρνησης αμέσως μόλις ανέλαβε την εξουσία. Έτσι η άμεση διαπραγμάτευση για μείωση των “εξωπραγματικά υψηλών πλεονασμάτων” μετατέθηκε για το 2021, στερώντας θετικά μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών ύψους 2 δισ. το 2020. Επιπλέον, η κυβέρνηση όχι μόνο θα εφαρμόσει την άλλοτε “προδοτική” Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και θα την “τιμήσει”. Ή ότι η πυρκαγιά στο Μάτι οφείλεται τελικά στην κλιματική αλλαγή και ο αρχηγός της αστυνομίας κ. Τσουβάλας που είχε αποπέμψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διορίστηκε πολιτικός υπεύθυνος. Όπως επίσης και ότι οι προσφυγικές ροές δεν οφείλονται πια στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά σε γεωπολιτικούς λόγους. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, ένα πραγματικό μπάχαλο, ως αποτέλεσμα της ανικανότητας και των ιδεοληψιών της ΝΔ».

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο κ. Πέτσας «ξέχασε να αναφέρει την επιθετική επαναφορά των δήθεν “αναπτυξιακών” πρακτικών που οδήγησαν την οικονομία στην κρίση και τη χώρα στη χρεοκοπία. Τις σκανδαλώδεις διατάξεις υπέρ των φίλων επιχειρηματιών της κυβέρνησης, τη δημιουργία κλίματος αδιαφάνειας και έλλειψης κανόνων, τη μνημονιακή επίθεση στους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Και βεβαίως ο κ. Πέτσας  ξέχασε να αναφερθεί στο μοναδικό πράγμα για το οποίο ήταν έτοιμη η νέα κυβέρνηση: την κατάληψη του κράτους από τις στρατιές των «δικών της παιδιών» που κοστίζει κάμποσες δεκάδες εκατομμύρια στους φορολογούμενους.

«Οι πολίτες έχουν ήδη αρχίσει να συνειδητοποιούν πόσο οπισθοδρομική είναι η νέα κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δίπλα τους, σταθερός συνοδοιπόρος στα οράματα και τους αγώνες τους για μια δικαιότερη Ελλάδα».

Ο Άδωνης Γεωργιάδης έδιωξε από το κέντρο υγείας Βάρδας τον επίορκο γιατρό που χρηματιζόταν από φαρμακευτικές εταιρείες

5848271

Ο Άδωνης Γεωργιάδης έδιωξε από το κέντρο υγείας Βάρδας τον επίορκο γιατρό που χρηματιζόταν από φαρμακευτικές εταιρείες

Την αναστολή των καθηκόντων του επίορκου γιατρού αποφάσισε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης μετά…

Ασημακοπούλου: Απόδημος ξεσκεπάζει τα ψέματα της κυβέρνησης με ένα απίστευτο βίντεο – «Το σκάνδαλο είναι μεγαλύτερο»

Απόδημος

Ασημακοπούλου: Απόδημος ξεσκεπάζει τα ψέματα της κυβέρνησης με ένα απίστευτο βίντεο – «Το σκάνδαλο είναι μεγαλύτερο»

«Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται», ανέφερε ο Δημήτρης Σαββίδης στο βίντεο…

Κασσελάκης: Η τελευταία συνέντευξη πριν το στρατό… με τον Λιάγκα έξω από το στρατόπεδο (video)

Κασσελάκης 1

Κασσελάκης: Η τελευταία συνέντευξη πριν το στρατό… με τον Λιάγκα έξω από το στρατόπεδο (video)

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για όλα λίγη ώρα πριν περάσει την πύλη του στρατοπέδου στη…