"Ξηλώνουν" τον Μπούμπα από τη διοίκηση του Γηροκομείου Αθηνών – Νέες κατηγορίες κόλαφος για τον υπόδικο αρχιμανδρίτη

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την «αμαρτωλή» διοίκηση του Γηροκομείου Αθηνών με πρωτεργάτη τον υπόδικο αρχιμανδρίτη Μπούμπα καθώς από ώρα σε ώρα αναμένεται να συμπεριληφθεί η απόφαση στην Ημερήσια Διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων.

57e524c01dc524cf458b4803

Την ίδια στιγμή, το κατηγορητήριο εις βάρος του Μπούμπα, όπως εκτιμούν κύκλοι του Γηροκομείου, είναι «κόλαφος» για τον «αιώνιο» πρόεδρο, καθώς φαίνεται να έχουν συμπεριληφθεί περισσότερες κατηγορίες.

Του Νίκου Σπυρόπουλου

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του koutipandoras.gr, το θέμα «έκπτωσης» της διοίκησης του Γηροκομείου Αθηνών και η απόφαση διορισμού νέας προσωρινής από το Δήμο Αθηναίων έχει συμπεριληφθεί ως Θέμα στην Ημερήσια Διάταξη για το Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης, 29 Σεπτεμβρίου ενώ εκκρεμεί η επίσημη υπογραφή του.

Αρκετοί μήνες, διάστημα κατά το οποίο ο «αιώνιος» πρόεδρος του Γηροκομείου Αθηνών συνέχιζε να ρημάζει το ίδρυμα εις βάρος ηλικιωμένων και εργαζομένων, πέρασαν μέχρι ο Δήμος Αθηναίων να αποφασίσει επιτέλους να τον «ξηλώσει».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν στο koutipandoras.gr έγκυρες πηγές του Δήμου, η έκπτωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελεήμονος Εταιρίας Αθηνών, της Εξελεγκτικής επιτροπής και όλων των αναπληρωματικών μελών αυτών όχι μόνο θα συζητηθεί αλλά θα ψηφιστεί ακόμα και ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Την ίδια στιγμή, ο Δήμος Αθηναίων, ως εποπτεύουσα Αρχή του Γηροκομείου θα κινήσει τις διαδικασίες για να διορίσει προσωρινή διοικητική επιτροπή. Στόχος αυτής είναι αφενός να ελέγξει επιτέλους όλο το φάσμα των οικονομικών του ιδρύματος καθώς μέχρι πρότινος ο Μπούμπας με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο δεν έδωσε ποτέ τέτοιου είδους στοιχεία ούτε στο Δήμο ούτε στη διορισμένη από απ’ αυτόν Επίτροπο και αφετέρου να προκηρυχθούν και να διεξαχθούν νέες εκλογές από τις οποίες το εκλεγμένο Δ.Σ να μην ακολουθήσει το δρόμο του υπόδικου αρχιμανδρίτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπούμπας, όλα αυτά τα χρόνια της «αμαρτωλής» του «αυτοκρατορίας» στο Γηροκομείο έχει δημιουργήσει ένα πολύ ανθεκτικό πυρήνα φίλα προσκείμενων σε αυτόν και τις ενέργειές του κύκλο, ενώ την ίδια στιγμή επί αρκετά έτη αποφεύγει να εξετάσει και δη να εγγράψει νέα μέλη. Γιατί; Προφανώς γιατί με την εγγραφή νέων μελών, εάν και εφόσον αυτά πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις και τα κριτήρια (σ.σ όπως γράφαμε εκκρεμούν περίπου 180 αιτήσεις νέων μελών), θα δημιουργούταν ρωγμές στον κύκλο του και πιθανώς να κινδύνευε ακόμα και η εκλογή του στο προεδρείο της ΕΕΑ.


Σύμφωνα με πηγές του Δήμου Αθηναίων, η απόφαση της «εκθρόνισης» του Μπούμπα μεταξύ άλλων βασίζεται και στο άρθρο 32 παρ.2 και 33 του ν.281/1914 περί σωματείων. Με βάση αυτό, η εποπτεύουσα αρχή, δηλαδή ο δήμος Αθηναίων, δύναται να «κηρύξει έκπτωτο το διοικητικό συμβούλιο και να διορίσει προσωρινή διοικητική ή διαχειριστική επιτροπή» σε περίπτωση άσκησης ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος.

Το νομικό αυτό «παραθυράκι» για την έκπτωση του «αμαρτωλού» Δ.Σ της ΕΕΑ, το έχει γράψει τόσο το Hot Doc όσο και το koutipandoras.gr από τον Οκτώβριο του 2015, λίγο καιρό μετά την άσκηση ποινικών διώξεων για απιστία και υπεξαίρεση ποσών πάνω από 120.000 ευρώ εις βάρος του Προκόπιου Μπούμπα, του Αντώνη Διονυσόπουλο και του Μανώλη Γρινιεζάκη (σ.σ πρώην μέλος και γαμπρός του Μπούμπα).

Μάλιστα, στα τέλη Νοεμβρίου του 2015, ο Προκόπιος Μπούμπας παραπέμφθηκε και σε δίκη, καθώς όπως αναφέρεται στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, εν γνώσει του ζημίωσε την περιουσία του Γηροκομείου, κατ’ εξακολούθηση.

Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Αθηναίων είχε συστήσει μια Διαπαραταξιακή Μόνιμη Επιτροπή για τη διαχείριση των Σωματείων η οποία μεταξύ άλλων είχε ως έργο της να εξετάσει τα «κακώς κείμενα» της Διοίκησης Μπούμπα στο Γηροκομείο Αθηνών και να προτείνει το διορισμό νέας. Βέβαια, έπρεπε να περάσουν αρκετοί μήνες από τότε μέχρι τελικώς να το αποφασίσει.

Ο Δήμος στην προσπάθεια να δικαιολογήσει την καθυστέρηση αυτή είχε τονίσει, δια στόματος μάλιστα και του Δημάρχου, Γιώργου Καμίνου, πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε βεβιασμένες νομικές κινήσεις οι οποίες μπορεί μελλοντικά να υπονομεύσουν την πορεία επίλυσης του προβλήματος του Γηροκομείου.

«Πρέπει vα βαδίσουμε με τo vόμo και η απovoμή της Δικαιoσύvης τo ξέρoυμε πόσo πoλύ βραδυπoρεί. Βραδυπoρεί τρoμακτικά. Τις διατάξεις τις έχουμε υπόψη μας. Δεv υπήρχε περίπτωση vα μηv τις έχoυμε εφαρμόσει εάv ήμασταν σίγουροί ότι αυτό δεv θα υπovόμευε τηv αστική πoρεία της διαδικασίας», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης σε παλαιότερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το μόνο που μένει πλέον είναι να συνεδριάσει τελικώς το Δ.Σ του Δήμου Αθηναίων την ερχόμενη Πέμπτη και να ψηφιστεί η απόφαση για την έκπτωση του «αμαρτωλού» Δ.Σ της Ελεήμονος Εταιρίας Αθηνών που με πρωτεργάτη τον Μπούμπα φέρεται να έχει «φεσώσει» το Γηροκομείο με χρέη άνω των 35 εκατομμυρίων ευρώ.


Οι νέες κατηγορίες που καίνε τον Μπούμπα

Σύμφωνα με κύκλους του Γηροκομείου Αθηνών, στο κατηγορητήριο (σ.σ βρίσκονται σε εξέλιξη οι ανακρίσεις) εις βάρος του Προκόπιου Μπούμπα έχουν συμπεριληφθεί νέες «καυτές» κατηγορίες. Όπως πληροφορείται το koutipandoras.gr, εκτός των γνωστών κατηγοριών για τις οποίες από τον Ιούλιο του 2015 ο επίκουρος εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριάνος, άσκησε ποινική δίωξη για απιστία και υπεξαίρεση ποσών πάνω από 120.000 ευρώ σε τρία μέλη του Δ.Σ του Γηροκομείου Αθηνών.

Μεταξύ αυτών είναι η ζημία που έχει προκληθεί σε οικονομικό επίπεδο στην ΕΕΑ εξαιτίας της καταστροφικής αμέλειας της διοίκησης Μπούμπα όσον αφορά τη μίσθωση και τη συντήρηση των ακινήτων της. Το ύψος της ζημιάς αυτής μπορεί να αγγίξει η ακόμα και να ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται πως ο υπόδικος αρχιμανδρίτης νοίκιαζε για ψίχουλα ακίνητα κατόπιν διαταγής του, χωρίς να ακολουθούνται οι προβλεπόμενες από το νόμο και το καταστατικό της ΕΕΑ διαδικασίες ενώ έμεναν μέχρι και τσάμπα σε αυτά συγγενείς φίλα προσκείμενων στο περιβάλλον Μπούμπα. 

Ένα άλλο στοιχείο το οποίο, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, εκτιμάται πως έχει προστεθεί στο κατηγορητήριο είναι τα διαφυγόντα κέρδη του Γηροκομείου από τη δωρεάν πολυετή διαμονή τροφίμων κατόπιν εντολής Μπούμπα και χωρίς ποτέ να έχουν προσκομίσει σχετικά αποδεικτικά έγγραφα. Η ζημία που υπέστη το Γηροκομείο εκτιμάται πως μπορεί να ξεπεράσει τις 700.000 ευρώ.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, όπως έχει προκύψει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υπάλληλος του Γηροκομείου Αθηνών και γιος μέλους του Δ.Σ της ΕΕΑ, ήταν την ίδια στιγμή και υπάλληλος στο Δήμο Αθηναίων! Με βάση τις ίδιες πληροφορίες έχουν βρεθεί καρτέλες ενσήμων οι οποίες αποδεικνύουν την 16ωρη καθημερινή εργασία του υπαλλήλου και στο Γηροκομείο και στο Δήμο! Μάλιστα, για τον ίδιο υπάλληλο, όπως έχει γράψει το koutipandoras.gr, υπάρχουν επίσημες καταγγελίες πως πατούσε σπάνια στο Γηροκομείο.

Διαβάστε ακόμα: Ο υπόδικος αρχιμανδρίτης Μπούμπας όχι μόνο παραμένει στη θέση του αλλά επιχειρεί να διαγράψει και μέλος που τον καταγγέλλει

Διαβάστε ακόμα: Γηροκομείο Αθηνών: Ο υπόδικος αρχιμανδρίτης καρατόμησε μέλος που «ξεσκέπασε» τα σκάνδαλα

Διαβάστε ακόμα: Ο υπόδικος αρχιμανδρίτης Μπούμπας συνεχίζει να «ρημάζει» το Γηροκομείο Αθηνών

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…