Newsroom

Newsroom

Hλιόπουλος: Θρηνούμε 3.159 απώλειες από αρχές Νοέμβρη και η κυβέρνηση μειώνει τις δαπάνες στην υγεία

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, σχεδόν 1 εκατ. εργαζόμενοι θα κάνουν Χριστούγεννα με κομμένο δώρο Χριστουγέννων, γιατί το δώρο σε όσους εργαζόμενους βγήκαν σε αναστολή θα υπολογιστεί στα 534 ευρώ και όχι στον κανονικό τους μισθό» σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

iliopoulos 1

«Η κυβέρνηση, με τον προϋπολογισμό που κατέθεσε, φαίνεται ότι είναι εκτός πραγματικότητας», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Προγράμματος» της ΕΡΤ.

«Σε μία χώρα που από το Νοέμβρη μέχρι σήμερα θρηνεί 3.159 απώλειες συμπολιτών μας εξαιτίας της πανδημίας, η κυβέρνηση φέρνει προϋπολογισμό με περικοπές στην υγεία ύψους 600 εκατ. ευρώ!», τόνισε.

Σημείωσε, ακόμα, ότι «ο κ. Σταϊκούρας συνειδητά, εδώ και πολύ καιρό, “κακοποιεί” τα οικονομικά στοιχεία». «Για άλλη μια φορά, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει έκτακτες δαπάνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ύψους 24 δισ. ευρώ. Με βάση τα τελευταία στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, όμως, οι έκτακτες δαπάνες που έχουν γίνει για τον κορονοϊό ήταν μόλις 6,7 δισ., και από αυτές 3,1 δισ. δόθηκαν ως δάνεια!», είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, σχεδόν 1 εκατ. εργαζόμενοι θα κάνουν Χριστούγεννα με κομμένο δώρο Χριστουγέννων, γιατί το δώρο σε όσους εργαζόμενους βγήκαν σε αναστολή θα υπολογιστεί στα 534 ευρώ και όχι στον κανονικό τους μισθό», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσε και χθες συγκεκριμένες προτάσεις: να καλυφθεί εξ ολοκλήρου το δώρο Χριστουγέννων από το κράτος για το σύνολο των πληττόμενων επιχειρήσεων, να δοθούν ενισχύσεις στις επιχειρήσεις και όχι δάνεια, όπως είναι η επιστρεπτέα προκαταβολή και να γίνει ρύθμιση χρεών».

 Άσκησε, επίσης, έντονη κριτική στην έκθεση Πισσαρίδη, λέγοντας ότι «επαναφέρει πολιτικές μείωσης μισθών και περιστολής εργασιακών δικαιωμάτων που -όταν εφαρμόστηκαν τα πρώτα χρόνια του μνημονίου- αποδείχθηκαν εκτός από κοινωνικά άδικες και οικονομικά αναποτελεσματικές, γιατί οδήγησαν σε αύξηση της ανεργίας και της ύφεσης».

Αναφερθείς στην υγειονομική κρίση, τόνισε ότι «εδώ και πάνω από ένα εξάμηνο, οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία έχουν απλήρωτες εφημερίες». «Το υγειονομικό προσωπικό, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, βρίσκεται στα όρια της σωματικής και ψυχικής κατάρρευσης», σημείωσε, επαναλαμβάνοντας ότι «για να κερδηθεί η μάχη της υγείας, χρειάζεται η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε συνταγογράφηση των τεστ, ώστε να ιχνηλατείται επαρκώς η διασπορά του ιού μέσα στην κοινωνία, σε πραγματική επίταξη των ιδιωτικών κλινικών αλλά και στη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας των εργαζομένων σε όλους τους χώρους εργασίας». «Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή απαξίωσε την Επιθεώρηση Εργασίας και τους επιθεωρητές υγείας και ασφάλειας, με αποτέλεσμα πολλοί εργασιακοί χώροι να έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Σχετικά με τα κονδύλια του προϋπολογισμού για τις αμυντικές δαπάνες, τόνισε ότι «η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει σε αμυντικές ενισχύσεις χωρίς κανένα σχέδιο, όμως εξοπλισμούς δεν μπορείς να αγοράσεις με …clickaway!». «Με αυτή τη συζήτηση, η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τα αδιέξοδά της στην εξωτερική πολιτική, όταν γύρισε από την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής χωρίς κυρώσεις για την τουρκική προκλητικότητα, προσπαθώντας να το εμφανίσει αυτό ως επιτυχία!», συμπλήρωσε.

Τέλος, άσκησε κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη «χθεσινή του απρέπεια στη Βουλή να επιτεθεί προσωπικά με ειρωνεία στο Νίκο Φίλη». «Είναι μια πρακτική που ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης και επαναφέρει την τοξικότητα στην πολιτική ζωή», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…