Ηλεκτρονικό βραχιόλι σε όσους άνδρες δεν πληρώνουν διατροφή στην Πολωνία

Σε συνέντευξη του ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Μίχαλ Βόιτσικ τόνισε ότι πολλές χιλιάδες Πολωνοί που αποφεύγουν να πληρώσουν διατροφή για τα παιδιά τους μπορεί να καταδικαστούν από τη δικαιοσύνη να φορούν ηλεκτρονικό βραχιόλι.

5885f3481dc52476658b4901

Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός σε ερώτηση που του έκανε δημοσιογράφος του δημόσιου δικτύου πληροφόρησης TVP Info σχετικά με τον κίνδυνο που υπάρχει να προκληθεί συνωστισμός στις φυλακές αν τεθεί σε ισχύ ένας νέος νόμος που ετοιμάζεται τώρα.

Για τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης το ηλεκτρονικό βραχιολάκι θα επέτρεπε σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων: Στοιχίζει περίπου 80 ευρώ τον μήνα και κατ’άτομο, ενώ ένας κρατούμενος στοιχίζει περισσότερα από 800.

Βάσει του Εθνικού Μητρώου Οφειλών υπολογίζονται σε 305.000 οι άνθρωποι (εκ των οποίων το 95% είναι πατέρες) που δεν έχουν πληρώσει διατροφή στα παιδιά τους και το συνολικό τους χρέος υπολογίζεται σε περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή κατά μέσον όρο περισσότερα από 7 χιλιάδες ευρώ κατ’άτομο.

Στα τέλη του 2016 ο αριθμός των κρατουμένων που εξέτιαν ποινή για τη μη καταβολή της διατροφής στα παιδιά τους ανερχόταν σε περίπου 3.700, ενώ την ίδια ώρα περίπου 1.600 ανέμεναν τη φυλάκισή τους, σύμφωνα με τη διοίκηση του σωφρονιστικού συστήματος.

Ο νόμος θα προσφέρει το πλεονέκτημα να επιτρέπει την παρακολούθηση των κακοπληρωτών που εργάζονται μαύρα και δηλώνουν ότι δεν διαθέτουν τους απαραίτητους πόρους για να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

8o αυτοοργανωμένο Pride στην Θεσσαλονίκη: «Κι αν σκοτεινιάζουν τον κόσμο μας, με τους αγώνες μας του δίνουμε χρώμα»

Screenshot 2024 05 18 211853

8o αυτοοργανωμένο Pride στην Θεσσαλονίκη: «Κι αν σκοτεινιάζουν τον κόσμο μας, με τους αγώνες μας του δίνουμε χρώμα»

H πολυπληθής πορεία λαμβάνει χώρα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και κατά…

Βενιζέλος για Συμφωνία των Πρεσπών: Δεσμευτική και για τις δύο χώρες – Aναγκαία και υποχρεωτική η τήρησή της

benizelos 12

Βενιζέλος για Συμφωνία των Πρεσπών: Δεσμευτική και για τις δύο χώρες – Aναγκαία και υποχρεωτική η τήρησή της

Μιλώντας για το Balkan Gathering o κ. Βενιζέλος χαιρέτισε τις εργασίες του, τονίζοντας ότι αποτελεί…