Χιόνια στο καμπαναριό το Πάσχα

Πάσχα με...χιόνια, βροχές και κρύο επιφύλασσε ο καιρός. Στα λευκά έχουν ντυθεί από χθες το βράδυ ορεινά και ημιορεινά χωριά ενώ χιόνια έπεσαν και στην Πάρνηθα. Από Μ. Σάββατο θα φτιάξει ο καιρός.

Πάσχα με…χιόνια, βροχές και κρύο επιφύλασσε ο καιρός. Στα λευκά έχουν ντυθεί από χθες το βράδυ ορεινά και ημιορεινά χωριά ενώ χιόνια έπεσαν και στην Πάρνηθα. Από Μ. Σάββατο θα φτιάξει ο καιρός.

Βροχές και κρύο προβλέπονται για σήμερα, Μ. Τετάρτη, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Όλη τη Μ. Εβδομάδα προβλέπεται κρύο, νεφώσεις και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

 

Αναλυτικά η πρόγνωση

Τη Μεγάλη Πέμπτη 9/4 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα επικρατούν αυξημένες νεφώσεις ενώ τοπικές βροχές θα εκδηλώνονται στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Κεντρική και Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν πάνω από το Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και τοπικά στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο πολύ θυελλώδεις 9 μπ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στα βόρεια τους 17 βαθμούς, στα κεντρικά τους 16 βαθμούς, στα δυτικά τους 17 βαθμούς, στα νότια τους 15 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 12 βαθμούς.

Τη Μεγάλη Παρασκευή 10/4 αναμένεται βαθμιαία βελτίωση του καιρού καθώς τα φαινόμενα θα περιοριστούν κατά τόπους στα ορεινά της Κρήτης, όπου και εκεί σταδιακά θα σταματήσουν. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα παραμείνουν ενισχυμένοι στα 8 μπ. έως τις απογευματινές ώρες, καθώς μετά αναμένεται σταδιακή εξασθένησή τους. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Οι θερμοκρασίες δε θα σημειώσουν αξιόλογη μεταβολή ενώ το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Το Μεγάλο Σάββατο 11/4 σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο νεφώσεις. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και κατά τόπους στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μπ. αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή άνοδο κατά 1-2 βαθμούς αλλά νωρίς το πρωί και πάλι στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Τη Κυριακή του Πάσχα 12/4 σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπεται καλοκαιρία. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν περαιτέρω εξασθένηση και μόνο στα νοτιοανατολικά τμήματα θα φτάνουν τα 6 μπ. πνέοντας από βορειοδυτικές διευθύνσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν άνοδο σε ολόκληρη τη χώρα.

 

Χιόνια σε Πάρνηθα

Το…έστρωσε από χθες το βράδυ στην Πάρνηθα από τα 900 μέτρα και επάνω. Σύμφωνα με τους υπευθύνους του καταφυγίου Μπάφι, ακόμα και στις 10 το πρωί έριχνε ψιλό χιόνι στην περιοχή χωρίς, ωστόσο, να δημιουργούνται προβλήματα. Όλο το βράδυ της Μ. Τρίτης χιόνιζε.

 

Χιόνια σε Καρδίτσα

Χιονοπτώσεις εξακολουθούν να υπάρχουν, με μειωμένη πάντως ένταση, σε υψόμετρο άνω των 500 μέτρων στο Ν. Καρδίτσας. Το κεντρικό οδικό δίκτυο είναι ανοιχτό αφού από το πρωί της Μ. Τετάρτης τα μηχανήματα έχουν εξορμίσει για να καθαρίσουν το χιόνι επιτρέποντας έτσι την όσο το δυνατόν ομαλή μετακίνηση των αυτοκινήτων.

Στις περιοχές του αυχένα Αγ. Νικολάου και Τυμπάνου το ύψος του χιονιού φθάνει τα 50 εκατοστά και η κυκλοφορία γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα το ύψος του χιονιού κυμαίνεται μεταξύ 10-20 εκατοστών με το περιμετρικό οδικό δίκτυο της Λίμνης Πλαστήρα να μην έχει πρόβλημα στην κυκλοφορία, όμως οι δρόμοι εντός των χωριών έχουν χιόνι με τα μηχανήματα του Δήμου να προσπαθούν να δώσουν πρόσβαση κι εκεί.

Χιόνι 5-10 εκατοστά υπάρχει και στην περιοχή της Ρεντίνας του Δήμου Σοφάδων αλλά και στα ορεινά χωριά του Δήμου Μουζακίου (έως 5 εκ.).

petrilo 3

petrilo 1

petrilo 2

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…