Newsroom

Newsroom

Χημικά κατά σχολικών φυλάκων στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Εννέα σχολικοί φύλακες προσήχθησαν νωρίς το πρωί της Τρίτης στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όταν συνολικά 16 σχολικοί φύλακες, που…

Εννέα σχολικοί φύλακες προσήχθησαν νωρίς το πρωί της Τρίτης στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όταν συνολικά 16 σχολικοί φύλακες, που ήρθαν στην Αθήνα από την επαρχία, επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στο κτίριο έχουν συγκεντρωθεί σχολικοί φύλακες, που διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και ζητούν συνάντηση με τον υπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης σημειώθηκε ένταση και μικροεπεισόδια, ενώ η αστυνομία προέβη σε χρήση χημικών, με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει μία γυναίκα. Μιλώντας στο Hot Doc Radio και τον Κώστα Βαξεβάνη σχολικοί φύλακες κατήγγηλαν αστυνομική βία.

Οι συγκεντρωμένοι, μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες, έκαναν λόγο για αναίτια χρήση χημικών και κατήγγειλαν ότι τα ΜΑΤ δεν επέτρεπαν σε ασθενοφόρα να προσεγγίσουν το σημείο, ώστε να παραλάβουν τη λιπόθυμη συνάδελφό τους, αλλά και ότι τους εγκλώβισαν στο σημείο όπου έπεσαν τα χημικά και δεν τους άφηναν να αποχωρήσουν.

Οι σχολικοί φύλακες έκλεισαν τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όμως μετά από νέα χρήση δακρυγόνων τα ΜΑΤ τους απώθησαν στο πεζοδρόμιο.

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»