Χημικά και νερό κατά διαδηλωτών στην πρεσβεία του Ισραήλ (εικόνες)

Mε ρίψη χημικών και αντλίες νερού, τα ΜΑΤ αντιμετώπισαν τους διαδηλωτές που έκαναν πορεία διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.

NewsRoom 15/05/2021 | 20:18

Όταν ο κύριος όγκος των διαδηλωτών προσέγγισε στο κτίριο της πρεσβείας στο παλαιό Ψυχικό, τα ΜΑΤ άρχισαν να ρίχνουν χημικά και νερό. Κάποιοι από τους διαδηλωτές απάντησαν με πέτρες.

Σύμφωνα με την αστυνομία έχουν γίνει αρκετές προσαγωγές ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για έναν αστυνομικό που έχει τραυματιστεί.

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας και μηχανοκίνητη πορεία αλληλεγγύης στους Παλαιστινίους.

Η εκ των διοργανωτών της διαδήλωσης ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την επίθεση του Ισραήλ ενάντια στον άμαχο παλαιστινιακό λαό στη Λωρίδα της Γάζας με πολλούς νεκρούς, ανάμεσα τους και εννιά παιδιά.

Και τονίζει: «Η δήθεν ευαίσθητη και πολιτισμένη ‘’διεθνής κοινότητα’’ των ιμπεριαλιστικών κρατών παρακολουθεί απαθής, όπως και τα αντιδραστικά καθεστώτα του αραβικού κόσμου. Από κοντά και η υποκρισία της ανησυχίας του ΟΗΕ. Τα συμφέροντα των πολυεθνικών και οι βλέψεις γεωπολιτικού ελέγχου στη Μ. Ανατολή κρύβονται πίσω από τη σταθερή στήριξη του Ισραήλ στο διαχρονικό έγκλημα του σε βάρος του παλαιστινιακού λαού».