Χιλιάδες στρατιωτικοί στη Πορτογαλία είπαν "όχι" στη λιτότητα

Στους δρόμους της Λισαβόνας κατέβηκαν το Σάββατο χιλιάδες πορτογάλοι στρατιωτικοί με πολιτικά, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις νέες περικοπές των…

portogalia stratiotikoi

Στους δρόμους της Λισαβόνας κατέβηκαν το Σάββατο χιλιάδες πορτογάλοι στρατιωτικοί με πολιτικά, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις νέες περικοπές των εισοδημάτων τους που προβλέπονται από τον προϋπολογισμό του 2014.
Σύμφωνα με τους οργανωτές, πρίπου 5.000 διαδηλωτές έκαναν πορεία κρατώντας πανό για να καταγγείλουν την «ταπείνωση» των στρατιωτικών και τις απόπειρες «διάλυσης» των ενόπλων δυνάμεων.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν μαύρες σημαίες για να καταγγείλουν τη «δραματική κατάσταση» που ζουν πολλοί στρατιωτικοί, οι οποίοι δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στις οικογενειακές τους υποχρεώσεις.
Η κατάσταση των στρατιωτικών επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα. Ολο και περισσότεροι δεν είναι σε θέση να πληρώσουν το ενοίκιο, να χρηματοδοτήσουν την εκπαίδευση των παιδιών τους ή να εκπληρώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μανουέλ Περέιρα Κρασέλ, πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Επειτα από υπηρεσία 40 ετών, ο συνταγματάρχης είδε τον μισθό του να μειώνεται στα 1.800 ευρώ, 700 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2010, πριν από την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας στην Πορτογαλία. «Πλήττεται η αξιοπρέπειά μας. Οι σημερινοί πολιτικοί αδιαφορούν τελείως για την τύχη μας», είπε.naftemporiki.gr

 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…