Χιλιάδες οικογένειες σε δύσκολη θέση λόγω της μείωσης κονδυλίων στους παιδικούς σταθμούς

Με ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα απειλούνται να βρεθούν αντιμέτωπα πολλά νοικοκυριά εξαιτίας των περικοπών στη χρηματοδότηση των παδικών σταθμών από…

paidikoi stathmoi 1

Με ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα απειλούνται να βρεθούν αντιμέτωπα πολλά νοικοκυριά εξαιτίας των περικοπών στη χρηματοδότηση των παδικών σταθμών από το ΕΣΠΑ. Το διαθέσιμο ποσό για την επόμενη σχολική χρονιά ανέρχεται στα 162 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 182 εκατομμυρίων που είχαν διατεθεί πέρυσι.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) υπολογίζονται για το 2014 – 2015 σε 68.000, έναντι 70.678 πέρυσι. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, που φιλοξενούνται στα ΚΔΑΠ – ΜΕΑ.

Δεν έγινε δεκτό το αίτημα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας να ανέβει στις 100.000 ο αριθμός των παιδιών που καλύπτονται από το πρόγραμμα, μετά την εκτίμηση ότι θα αυξηθούν σημαντικά οι οικογένειες που θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα, λόγω της δυσμενούς κοινωνικής κατάστασης. Για τη δωρεάν φιλοξενία 100.000 παιδιών θα απαιτείτο, σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, ποσό 250 εκατομμυρίων ευρώ. Η ΚΕΔΕ πρότεινε το συμπληρωματικό ποσό να δοθεί από το αδιάθετο πλεόνασμα του προϋπολογισμού.

Πάντως, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για την κατάθεση των αιτήσεων. Προηγείται η προκήρυξη για τη συμμετοχή των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ενώ αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης (ΕΕΤΑΑ), η οποία είναι ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…