Χιλιάδες και κρυπτογραφημένα τα αρχεία παιδικής πορνογραφίας που διατηρούσε ο παιδίατρος

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη Συνελήφθη χθες στα Ιωάννινα από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 47χρονος…

giatros 1

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Συνελήφθη χθες στα Ιωάννινα από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 47χρονος Βούλγαρος παιδίατρος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διαδικτυακής έρευνας της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων, με σκοπό την εύρεση χρηστών που κατείχαν και είχαν πρόσφορο για διαμοιρασμό υλικό παιδικής πορνογραφίας, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 47χρονου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν αποθηκευμένα σε διάφορα ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα, πλήθος με χιλιάδες  αρχεία «σκληρού» υλικού παιδικής πορνογραφίας. Τα  κατασχεθέντα πειστήρια έχουν αποσταλεί  στα Εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέταση, καθώς δράστης τα είχε όλα κωδικοποιημένα και κρυπτογραφημένα.

Ο παιδίατρος ζούσε και εργαζόταν στα Ιωάννινα τα τελευταία 15 χρόνια και αυτό που φοβούνται οι διωκτικές Αρχές είναι να είχε τυχόν εκμεταλλευτεί την εργασία του για την τέλεση των πράξεών του, κάτι που όμως θα διαπιστωθεί μόνο όταν καταστεί εφικτή η αποκρυπτογράφηση όλων των αρχείων του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του koutipandoras.gr, o παιδίατρος «κατέβαζε» αρχεία πάντα με διαφορετικά ψευδώνυμα και οι άντρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έφτασαν στα ίχνη του, ουσιαστικά ερευνώντας μία πολύ μεγάλη υπόθεση κυκλώματος διακίνησης παιδικής πορνογραφίας που ενδέχεται σύντομα να εξαρθρωθεί και να αποκαλυφθεί η αρρωστημένη δράση των μελών της.

Ειδικά η περίπτωση του παιδίατρου, θεωρείται από τους έμπειρους αστυνομικούς, ως μία από τις πιο δύσκολες υποθέσεις που έχουν εξιχνιάσει λόγω της τεχνικής κατάρτισης που φέρεται να είχε ο δράστης και των τεχνικών απόκρυψης που ακολουθούσε. Ο 47χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές.

 

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…