Χίλια μαστιγώματα επειδή προσέβαλε το Ισλάμ

Σε χίλια μαστιγώματα και δέκα χρόνια φυλακή, καταδικάστηκε Σαουδάραβας μπλογκερ. Τα μαστιγώματα μάλιστα θα πρέπει να τα υποστεί δημοσίως επειδή…

mastigoma

Σε χίλια μαστιγώματα και δέκα χρόνια φυλακή, καταδικάστηκε Σαουδάραβας μπλογκερ. Τα μαστιγώματα μάλιστα θα πρέπει να τα υποστεί δημοσίως επειδή προσέβαλε το Ισλάμ.
Ο 30χρονος Ράιφ Μπαντάουι θα «λαμβάνει» 50 μαστιγώματα κάθε εβδομάδα μέχρι να συμπληρώσει τον αριθμό που του επιδίκασε η Σαουδαραβική δικαιοσύνη.
Οι ΗΠΑ είχαν απευθύνει έκκληση αναίρεσης της ποινής της μαστίγωσης, ωστόσο εκ του αποτελέσματος μάλλον η έκκληση έπεσε στο κενό.
Η διευθύντρια της Διεθνούς Οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα σχολιάσε ως εξής: «Παρότι η Σαουδική Αραβία καταδίκασε τη χθεσινή άνανδρη επίθεση εναντίον της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, τώρα ετοιμάζεται να επιβάλει την πιο βάρβαρη τιμωρία σε έναν πολίτη, ο οποίος μόλις άσκησε το δικαίωμα της έκφρασης και το δικαίωμα της πληροφόρησης, το ίδιο που στοίχισε τη ζωή στους γάλλους δημοσιογράφους».
Το 2014 η Σαουδική Αραβία εκτέλεσε με την μέθοδο του αποκεφαλισμού 87 άτομα, ενώ ήδη μέσα στο 2015 ακόμα έξι άτομα έχουν εκτελεστεί…

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…