Χίλαρι Κλίντον: "Οι ΗΠΑ χρειάζονται μία Μέρκελ!"

Το παράδειγμα της Γερμανίας δήλωσε σε γερμανικό περιοδικό η Χίλαρι Κλίντον ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να ακολουθήσουν, όπου η…

xilari clinton

Το παράδειγμα της Γερμανίας δήλωσε σε γερμανικό περιοδικό η Χίλαρι Κλίντον ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να ακολουθήσουν, όπου η Άνγκελα Μέρκελ είναι καγκελάριος, προσθέτοντας ότι πρέπει να αποκτήσουν επικεφαλής μια γυναίκα.

Η Κλίντον δεν προχώρησε ωστόσο μέχρι να πει ότι η εν λόγω γυναίκα θα πρέπει να είναι η ίδια, …απλά το άφησε να εννοηθεί. «Είμαστε πολύ πίσω από εσάς στη Γερμανία σ’ αυτό», είπε η πρώην υπουργός Εξωτερικών προς το περιοδικό “Stern”, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σε συνέντευξη που θα δημοσιευθεί στο επόμενο τεύχος του περιοδικού την Τετάρτη.

«Φυσικά θέλω οι ΗΠΑ να αποκτήσουν κι αυτές σύντομα μια γυναίκα ηγέτη και θα κάνω ό,τι μπορώ για να συμβεί αυτό, αν και δεν ξέρω ακόμη αν θα είμαι εγώ», δήλωσε. Η Κλίντον, πρώην γερουσιαστής και η σύζυγος του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, αναμένεται ευρέως ότι θα είναι υποψήφια το 2016 για το Λευκό Οίκο.

Επίσης σημείωσε ότι καταλαβαίνει το θυμό της Γερμανίας σχετικά με τις αποκαλύψεις ότι η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ υπέκλεπτε το κινητό τηλέφωνο της Μέρκελ στο πλαίσιο εκτεταμένων παρακολουθήσεων των ηλεκτρονικών επικοινωνιών στη Γερμανία, στενή σύμμαχο της Αμερικής.

«Θα ήμουν τόσο οργισμένη όσο είναι οι Γερμανοί. Θα απαιτούσα ο φίλος και σύμμαχός μου να σταματήσει αμέσως τις υποκλοπές», είπε η Κλίντον, προσθέτοντας πάντως ότι μια «συμφωνία μη κατασκοπείας» την οποία ζητούν ορισμένοι Γερμανοί πολιτικοί δεν συνιστά πρακτική επιλογή. «Δεν θα ήταν αρκετά ευέλικτη», είπε στο “Stern”. «Δεν πιστεύω πως μια γραπτή συνθήκη είναι ο σωστός τρόπος για να το κάνουμε και δεν θα έπρεπε εξαρχής να είναι απαραίτητη», τόνισε η Κλίντον.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους