Ηγετικό στέλεχος Ρεπουμπλικανών αποκαλύπτει: Νομίζω ότι ο Πούτιν πληρώνει τον Τραμπ

Ένα σκάνδαλο το οποίο θα μπορούσε να φέρει τα πάνω κάτω στην αμερικανική πολιτική σκηνή και επηρεάζει άμεσα τόσο τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόλαντ Τραμπ όσο και το κόμμα του, ήρθε στη δημοσιότητα.

591d795c1dc52414358b4712

Όλα ξεκίνησαν από τα πρακτικά μιας συζήτησης που είχαν κορυφαία στελέχη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος τον περασμένο Ιούνιο για τις σχέσεις του Τραμπ με τη Ρωσία και τα οποία έβγαλε στο φως η Washington Post.

Ο Κέβιν Μακάρθι, επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων λέει στον πρόεδρο της Βουλής Πωλ Ράιαν και την Κάθι Μακμόρις Ρότζερς, υψηλόβαθμο στέλεχος των Ρεπουμπλικανών:

«Νομίζω ότι υπάρχουν δύο πρόσωπα, που πληρώνει ο Πούτιν. Ο Ροραμπάχερ και ο Τραμπ… [γέλια] Το ορκίζομαι στο Θεό!»


Σε περίπτωση που ισχύει η δήλωση αυτή, τότε ολόκληρη η ηγεσία των Ρεπουμπλικανών γνώριζε για τις σχέσεις του με τη Ρωσία ήδη στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Ωστόσο, πέρα από τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ που εμπλέκεται στο σκάνδαλο, αγγίζει και την βουλευτίνα της Καλιφόρνια Ντέινα Ροραμπάχερ, που θεωρείται ένθερμη οπαδός του Πούτιν και της Ρωσίας και η οποία -σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Μακάρθι- περιλαμβάνεται στο μισθολόγιο του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αλλά και η χρονική συγκυρία της μυστικής συνομιλίας των τριών ηγετικών στελεχών των Ρεπουμπλικανών έχει σημασία: 15 Ιουνίου 2016, έναν μήνα πριν ο Τραμπ πάρει το χρίσμα του κόμματος για την προεδρία…

Η αντίδραση των συνομιλητών του Μακάρθι στα λεγόμενά του δείχνει ότι η κομματική ηγεσία δεν είχε πρόβλημα με τις αιτιάσεις, πολλώ δε μάλλον προσπάθησε να τις αποκρύψει.

Ο Πωλ Ράιαν απάντησε: «Αυτά είναι off the record (…) Όχι διαρροές, εντάξει; Έτσι αποδεικνύουμε ότι είμαστε σωστή οικογένεια.»

Πράγμα που σημαίνει ότι ο Ράιαν δεν ήθελε να βγουν προς τα έξω όσα γνώριζαν, ή υπέθεταν.

Ο εκπρόσωπος του Ράιαν, Μπρένταν Μπακ, έκανε λόγο για «απόπειρα χιούμορ.»

«Κανείς δεν πίστευε ότι ο επικεφαλής της πλειοψηφίας εννοούσε σοβαρά ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ή οποιοδήποτε απ’ τα μέλη μας πληρωνόταν απ’ τους Ρώσους. Πέραν τούτου ο πρόεδρος της Βουλής και τα κορυφαία στελέχη του κόμματος έχουν κατ’ επανάληψη καταγγείλει την ανάμειξη της Ρωσίας στις εκλογές μας και η Βουλή συνεχίζει να ερευνά αυτή τη δραστηριότητα.»

Στο ίδιο μήκος κύματος και η απάντηση του Μακάρθι αναφορικά με τις αποκαλύψεις της Washington Post: «Ήταν ένα κακόγουστο αστείο. Υπάρχει λόγος που δεν έγινα κωμικός. Ουδείς πιστεύει ότι είναι αλήθεια.»

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…