Χερσαία επιχείρηση απομάκρυνσης των εγκλωβισμένων ετοιμάζουν οι ΗΠΑ αλλά όχι ευθεία αναμέτρηση με το ΙΚΙΛ

Το ενδεχόμενο χερσαίων επιχειρήσεων για να απομακρύνουν τους Γεζίντι πρόσφυγες εξετάζουν οι ΗΠΑ. Οι Γεζίντι Κούρδοι απειλούνται άμεσα από την…

irak 11

Το ενδεχόμενο χερσαίων επιχειρήσεων για να απομακρύνουν τους Γεζίντι πρόσφυγες εξετάζουν οι ΗΠΑ. Οι Γεζίντι Κούρδοι απειλούνται άμεσα από την εγκληματική δράση των Τζιχαντιστών και χιλιάδες αμάχων έχουν στραφεί στις ερήμους και τα βουνά για να γλιτώσουν τις μαζικές εκτελέσεις και τα ανείπωτα βασανιστήρια από τα χέρια των φανατικών.

Ο Benjamin J. Rhodes, αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα πιθανότατα θα λάβει εισηγήσεις τις επόμενες μέρες σχετικά με το ενδεχόμενο χερσαίας επέμβασης. Ο ίδιος όμως έκανε κάθετη διάκριση μεταξύ της χρήσης των αμερικανικών δυνάμεων για μια ανθρωπιστική αποστολή και τη χρήση των στρατευμάτων σε μάχη εναντίον μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία.

“Αυτό που έχει αποκλειστεί είναι η επιστροφή αμερικανικών δυνάμεων στο έδαφος του Ιράκ,για “πόλεμο είπε ο Rhodes.  Παραδέχτηκε ωστόσο, ότι έτσι κι αλλιώς τα στρατεύματα στο Ιράκ θα αντιμετωπίσουν τους κινδύνους, ακόμη και αν βρεθούν εκεί για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες. Η τελική απόφαση θα ληφθεί μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, όταν θα τεθούν υπόψη του Προέδρου οι εισηγήσεις των συμβούλων του.

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Εκρηκτικοί μηχανισμοί στο αυτοκίνητο του δράστη – Η έρευνα στο Discord

trump apopeira

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Εκρηκτικοί μηχανισμοί στο αυτοκίνητο του δράστη – Η έρευνα στο Discord

Η αμερικανική αστυνομία βρήκε εκρηκτικούς μηχανισμούς στο αυτοκίνητο του νεαρού άνδρα ο οποίος επιχείρησε να…

ΣΥΡΙΖΑ για επίθεση στον Τραμπ: « Οι πράξεις πολιτικής βίας αποτελούν απειλή για την Δημοκρατία παγκοσμίως»

syriza grafeia 0

ΣΥΡΙΖΑ για επίθεση στον Τραμπ: « Οι πράξεις πολιτικής βίας αποτελούν απειλή για την Δημοκρατία παγκοσμίως»

Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε, την Κυριακή (14/7), την επίθεση που δέχθηκε ο τέως Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ…