Χειρότεροι κι από την κυβέρνηση Σαμαρά

Καμία ντροπή. Μοιάζει σχεδόν παζολινικό το σκηνικό της καθημερινότητας: Μία ομάδα εστέτ «αρχόντων», παντελώς αδιάφοροι για την καθημερινότητα, ακόμα και την… «βιωσιμότητα» των πολιτών. Τρεις μήνες παρατημένοι με 800 ευρώ «από μέρα σε μέρα».

ek mitre 1

Κρίση οικονομική προ των πυλών, χειρότερη από οποιαδήποτε προηγούμενη. Κι αυτοί σκορπούν δημόσιο χρήμα σε υμετέρους. Μητσοτακισμός, πλήρως. Ελέγχουν την χώρα, ο δε ανηψιός έγινε άρχων της Αθήνας. Προχώρησαν σε μία ακραιφνή κοινοβουλευτική δικτατορία, ενώ η χώρα παραμένει εγκλωβισμένη σε προεκλογικές ονειρώξεις περί ανάπτυξης, επενδύσεων και εθνικής παλιγγενεσίας.

Τα επιδόματα κόβονται, το κοινωνικό κράτος συρρικνώνεται και η ανεργία είναι η πλήρης απελευθέρωση του εργοδότη: Κι αν δεν μπορώ να σε απολύσω, σε αναγκάζω να παραιτηθείς. Από όπου κι αν το πιάσεις, κολλάς βρωμιά. Η Παιδεία; Η Υγεία; Η Εργασία;

Μα πάνω απ’όλα, ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες: Ο παντελώς ανίκανος Πέτσας εξέθεσε ολόκληρη την κυβέρνηση, τη σπάταλη αυτή κυβέρνηση, όταν αποκαλύφθηκε πως μοιράστηκε δημόσιο χρήμα σε ανύπαρκτα ΜΜΕ, όπως είναι εκείνο του Μένιου Φουρθιώτη. Όπως, επί Αδώνιδος υπουργού Υγείας δόθηκαν χρήματα σε κάτι σάιτ του τύπου «βελόνα και κλωστή».

Ο Πέτσας, λοιπόν, τον οποίο βρίσκω παντελώς ανίκανο, ίσως εκπορευόμενος από την αλαζονεία του, τόλμησε να πει ότι κάποια χρήματα έφυγαν… καταλάθος. Μιλάμε για μία χώρα που βρίσκεται ξανά στο χείλος του γκρεμού και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης τολμάει να λέει ότι ξόδεψε χρήματα «καταλάθος». Ζητά, δε, καλοπροαίρετη σκέψη.

Ποια σκέψη, μωρέ; Εδώ βουλιάζει το καράβι και ήδη περιμένουμε ποια ποντίκια θα θυσιαστούν πρώτα. Έχουν σώσει το τομάρι του Νίκου Γεωργιάδη, έχουν αφήσει τον Άδωνι να εκτίθεται, έχουν κρύψει την φεγγαρόφωτη Δόμνα για να μην πετάξει άλλες πατάτες κι έχουν φιμώσει όλα τα αντικυβερνητικά ΜΜΕ.

Δεν υπάρχει χρόνος για καλοπροαίρετες σκέψεις. Μπορεί να με πείτε Κασσάνδρα που
σκέφτομαι πως κονταίνει το φυτίλι του δυναμίτη και πως επίκειται λεηλασία, κατασπατάληση, πώληση δημόσιας περιουσίας και φτώχεια χειρότερη από το 2010. Μπορεί να με πείτε Κασσάνδρα, αλλά δυστυχώς, η «ιστορία» απέδειξε πως η Κασσάνδρα είχε εξαρχής και πάντοτε δίκιο. Έτσι το έφαγε το κεφάλι του ο Αγαμέμνονας.
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Έλον Μασκ: To σχόλιο του στο Twitter για την Ελένη Τσολάκη – «Ένας πολύ όμορφος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»

InCollage 20240423 092006837

Έλον Μασκ: To σχόλιο του στο Twitter για την Ελένη Τσολάκη – «Ένας πολύ όμορφος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»

Ο ιδιοκτήτης του Twitter (X), Έλον Μασκ, φαίνεται να εντυπωσιάστηκε από τον τρόπο που παρουσίαζε…

«Καρφιά» από τον Αντώνη Κανάκη για Μητσοτάκη: «Τον καλέσαμε αλλά τελικά δεν ήρθε-Δεν μπορούσε να ελέγξει τις ερωτήσεις» (video)

Κανάκης

«Καρφιά» από τον Αντώνη Κανάκη για Μητσοτάκη: «Τον καλέσαμε αλλά τελικά δεν ήρθε-Δεν μπορούσε να ελέγξει τις ερωτήσεις» (video)

Αποκαλύψεις έκανε ο παρουσιαστής των Ράδιο Αρβύλα, καθώς όπως είπε, ο πρωθυπουργός, απέφυγε να πάει…

Μαλαισία: 10 νεκροί από σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων – Σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο

Μαλαισία

Μαλαισία: 10 νεκροί από σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων – Σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο

Οι 10 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους ήταν μέλη των πληρωμάτων των δύο ελικοπτέρων