Newsroom

Newsroom

Χειροπέδες στις υπαλλήλους στο "Ελ. Βενιζέλος" που έχασαν ύποπτη που ταξίδευε στη Μαδρίτη (παρασκήνιο)

Σε δύο συλλήψεις υπαλλήλων της ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας προχώρησε η αστυνομία στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετά από το φιάσκο…

aerodromio 21

Σε δύο συλλήψεις υπαλλήλων της ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας προχώρησε η αστυνομία στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετά από το φιάσκο του ελέγχου μίας γυναίκας που επέβαινε στην πτήση για Μαδρίτη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στις 8:45 η Ισπανίδα επιβάτης πέρασε από την πύλη ακτινών x-ray χωρίς να βρεθεί κάτι ύποπτο, ωστόσο κρίθηκε απαραίτητος και δεύτερος έλεγχος.

Η εργαζομένη της εταιρείας ζήτησε από την επιβάτιδα να την ακολουθήσει και πραγματοποίησε τον έλεγχο με τη μέθοδο «σνίφερ»,  που μεταξύ άλλων ανιχνεύει ίχνη εκρηκτικών, όμως η Ισπανίδα αποχώρησε από το σημείο πριν βγει το αποτέλεσμα.

Όταν η εργαζομένη της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης διαπίστωσε πως το δείγμα ήταν θετικό είδε πως η επιβάτης είχε «εξαφανιστεί». Τότε προσπάθησε να την εντοπίσει χωρίς να ενημερώσει την αστυνομία του αεροδρόμιου.

Μια ώρα μετά από άκαρπες αναζητήσεις ενημερώθηκε η αστυνομία που έλεγξε τις κάμερες και είδε πως η συγκεκριμένη αλλοδαπή είχε περάσει την πύλη Β5 και είχε επιβιβαστεί στο αεροπλάνο με προορισμό τη Μαδρίτη, που εκείνη την ώρα βρισκόταν πάνω από τη Ρώμη.

Αμέσως ενημερώθηκε ο πιλότος που προσγείωσε το αεροπλάνο στη Μαγιόρκα για επιπλέον έλεγχο από τις ισπανικές αρχές. Ειδικά σκυλιά και αστυνομικοί ερεύνησαν επιβάτες και επισκευές χωρίς να βρεθεί κάτι και έτσι στις 15:05 απογειώθηκαν για Μαδρίτη.

Από την αστυνομία συνελήφθησαν η εργαζομένη και η υπεύθυνος της ιδιωτικής εταιρείας και σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για παρακώληση συγκοινωνιών και για διατάραξη ασφάλειας πτήσεων.

Η αργοπορία ενημέρωσης από την εργαζομένη είχε να σαν αποτέλεσμα περίπου 10 πτήσεις να καθυστερήσουν την απογείωση τους.

Πηγή: enikos.gr