Χειροπέδες σε ψυχίατρο-"βαποράκι" που πωλούσε συνταγές σε τοξικομανείς

Στα χέρια των αντρών της Δίωξης Ναρκωτικών έπεσε ένας ψυχίατρος που διατηρεί ιατρείο στου Γκύζη και ένα ζευγάρι τοξικομανών για…

capture

Στα χέρια των αντρών της Δίωξης Ναρκωτικών έπεσε ένας ψυχίατρος που διατηρεί ιατρείο στου Γκύζη και ένα ζευγάρι τοξικομανών για διακίνηση και  παράνομη συνταγογράφηση φαρμακευτικών-ναρκωτικών δισκίων.

Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση υπόθεσης που αφορούσε διακίνηση φαρμακευτικών δισκίων από ζευγάρι τοξικομανών, το οποίο προμηθεύονταν, καθ’ υπέρβαση της προβλεπόμενης ποσότητας για ημερήσια χρήση, με διπλότυπες συνταγές που χορηγούνται από συγκεκριμένους ιατρούς και εκτελούνται σε συγκεκριμένα φαρμακεία, εντοπίσθηκαν τα εμπλεκόμενα άτομα.

Εξακριβώθηκε επιπλέον η οικία διαμονής τους, την οποία χρησιμοποιούσαν και ως χώρο απόκρυψης των δισκίων. Μετά από αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν οι δράστες και όπως διαπιστώθηκε λάμβαναν συνταγές για χορήγηση ναρκωτικών φαρμάκων πέραν των δικαιολογουμένων για ημερήσια χρήση, τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσαν, σε διάφορους τοξικομανείς, σε τιμές υψηλότερες του κανονικού. Από τους αστυνομικούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 897 δισκία, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 3,3 γραμμ., 4 κινητά τηλέφωνα, ένας σουγιάς και δύο συνταγές χορήγησης φαρμακευτικών δισκίων στο όνομα του συλληφθέντα τοξικομανή.

Στη συνέχεια, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, μαζί με συνεργείο της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, διεξήγαγαν έρευνα σε ιατρείο του ψυχίατρου στου Γκύζη, όπου συνελήφθη ο 58χρονος ψυχίατρος, που είχε χορηγήσει τις συνταγές. Εντός του ιατρείου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 48 δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων και συνταγολόγιο από το οποίο είχαν χορηγηθεί 12 κενές συνταγές σε άγνωστα άτομα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό και άλλων εμπλεκομένων ατόμων.

 

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…