Χειροπέδες σε «εγκληματίες» μαθητές στην Λάρισα

Στη σύλληψη 10 μαθητών (οι 9 ανήλικοι) του ΕΠΑΛ Λάρισας προχώρησαν χθες οι αστυνομικές αρχές, μετά απο καταγγελίες καθηγητών.

4636665

Ο χορός ποινικοποίησης κάθε μορφής αντίδρασης φαίνεται ότι άνοιξε με τις επιχειρήσεις εκέννωσης καταλήψεων αλλά πλέον επεκτείνεται σε όλες τι κοινωνικές ομάδες ακόμα και αν σε αυτές εμπεριέχονται ανήλικοι μαθητές.

Στη σύλληψη 10 ανήλικων στην πλειοψηφία, μαθητών του 7ου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Λάρισας προχώρησαν χθες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας στο πλαίσιο προκαταρτικής έρευνας που διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας, Απόστ. Τζαμαλής. Να σημειωθεί ότι η εισαγγελική παρέμβαση προκλήθηκε έπειτα από αίτημα των καθηγητών και της διεύθυνσης του 7ου Επαγγελματικού Λυκείου Λάρισας το οποίο βρισκόταν υπό κατάληψη από την περασμένη Δευτέρα.

Μαζί με τους μαθητές κλήθηκαν και οι γονείς των ανήλικων μαθητών για να καταθέσουν, ενώ αργότερα με εντολή εισαγγελέα οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι. Όπως χαρακτηριστικά γράφει σήμερα η «Ελευθερία», είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον στη Λάρισα ,που συλλαμβάνονται τόσοι μαθητές λυκείου για κατάληψη.

 

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Screenshot 2024 05 04 211220

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Ο ηθοποιός, Θανάσης Ευθυμιάδης, αποχαιρέτησε την Άννα Παναγιωτοπούλου δημοσιεύοντας μια φωτογραφία τους από τα γυρίσματα…