Χείρα βοηθείας από τον Πολάκη προς το υπουργείο Υγείας

Ανησυχητική είναι η κατάσταση καθώς η πίεση στα νοσοκομεία του ΕΣΥ παραμένει ασφυκτική και ειδικά στις μονάδες Covid. Η πλειοψηφία των κρουσμάτων είναι μεταξύ 40 και 65 ετών, ενώ τα κρούσματα σε ηλικίες άνω των 75, παρουσιάζει αύξηση 5%. Τις τελευταίες τρεις ημέρες, μάλιστα, οι εισαγωγές είναι περίπου ίδιες με τις εξαγωγές, μετά από πέντε εβδομάδες lockdown.

5180790

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν, σήμερα στην καθιερωμένη ενημέρωση, από το Υπουργείο Υγείας, οι περιοχές που παρουσιάζουν τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους είναι οι εξής: Πιερία, Δράμα, Πέλλα, Κιλκίς, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Φλώρινα. Σε ό,τι αφορά μάλιστα στην Αττική τα τελευταία στοιχεία δημιουργούν έντονη ανησυχία για την Δυτική Αττική.

Μετά από πέντε εβδομάδες lockdown η Αττική έχει το 77% των ΜΕθ καλυμμένες και η Θεσσαλονίκη το 91%.

«Για τα Χριστούγεννα τίθεται το ερώτημα, αν θέλουμε τον σεβασμό στην κατάσταση ή υπερτερεί η ατομική αίσθηση της αντίληψής μας για τα πράγματα;» είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και πρόσθεσε «χάθηκαν 95 άνθρωποι σήμερα. Έχουμε συναίσθηση ότι έχουμε 578 ανθρώπους σε ΜΕΘ; Είμαστε μια κοινωνία αλληλεγγύης;», σημείωσε, συμπληρώνοντας πως: «η Ελλάδα είναι μια χώρα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς, η χώρα του φιλότιμου. Αν πράγματι επιβεβαιωθούν οι επιστήμονες για το τρίτο κύμα, με την κινητικότητα το τελευταίο διάστημα να έχει αυξηθεί, τίθεται το ερώτημα αν θα βρεθεί κενό κρεβάτι για κάποιον δικό μας το επόμενο διάστημα. Τίθεται το ερώτημα αν θα αντέξουμε σαν Ελλάδα και σαν πολίτες, ή αν θα συμπεριφερθούμε ανεύθυνα και σύμφωνα με το ατομικό μας συμφέρον». 

Αλήθεια σε ποιόν θέτει το ερώτημα ο υπουργός; Μήπως να το θέσει πρώτα στον εαυτό του και την κυβέρνησή του, που όταν όλοι οι φορείς κρούουν -μήνες τώρα- τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στα νοσοκομεία, εκείνοι περί άλλων τυρβάζουν;

Πάντως χείρα βοηθείας… τόσο στον ίδιο τον υπουργό Ύγείας όσο και στην κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει  για ακόμη μια φορά ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, που  κατέγραψε τις προτάσεις του προς το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση των περιστατικών κορονοϊού έως ότου έρθει στη χώρα το εμβόλιο.

Ο Παύλος Πολάκης επισημαίνει στη νέα του ανάρτηση πως παρά το γεγονός πως στη χώρα καταγράφονται περίπου 100 θάνατοι την ημέρα είναι «όλα καλά και ανθηρά» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και για τα «συστημικά μέσα της διαπλοκής», φέρνοντας ως αντιπαράδειγμα το τι συνέβη στη Γερμανία.

Στη συνέχεια, κατέγραψε τις προτάσεις που είχε καταθέσει στο υπουργείο Υγείας και τον ίδιο τον Βασίλη Κικίλια, όσον αφορά την  έκτακτη εισαγωγή φαρμάκου και αντισωμάτων, ούτως ώστε να αντιμετωπιστούν ορισμένες περιπτώσεις ασθενών που νοσούν βαριά με κορονοϊό.

«Τα λέω αυτά και τα προτείνω γιατί ακόμη και σήμερα να άρχιζε ο εμβολιασμός θα απέδιδε σε 4-5 μήνες το νωρίτερο», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Παύλος Πολάκης.

Αναλυτικά:

Σήμερα στη Γερμανία με τα 83.2 εκατομμύρια πληθυσμό ξεπέρασαν τους 500 θανάτους και βγήκε η Μερκελ πρακτικά να ζητήσει συγγνωμη!

Εμείς εδώ για 20 ημέρες συνεχόμενα έχουμε 100 νεκρούς τη μερα (ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ) και για την κυβέρνηση και συστημικά μέσα της διαπλοκής είναι όλα καλά όλα ανθηρά !!!

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΠΡΟΧΘΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ (και ενημέρωσα και τον ίδιο τον κύριο Κικίλια προσωπικά)

Δώστε ΤΩΡΑ την έγκριση και την χρηματοδότηση:

1) Για την έκτακτη εισαγωγή μέσω Ε.Ο.Φ και ΙΙΦΕΤ για το αντίσωμα βαμλαμιναμπη που έχει έγκριση από το FDA από 9 Νοεμβρίου και έχει αποδειχτεί (ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΘΕΙ ΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 250.000 ασθενείς στις Ηνωμένες πολιτείες)πως μειώνει κατά 72% τη βαρειά νοσηση από κορωναϊό στους ασθενείς από τις ευπαθείς ομάδες που είναι η πλειοψηφία ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΕΘ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.

Κάντε το ίδιο και με το αντίστοιχο αντίσωμα της άλλης εταιρείας που σχεδιάζεται μελέτη στην Ελλάδα!!

2) Δώστε ΤΩΡΑ έγκριση για χρήση του φαρμάκου βαρισιτινιμπη (που χρησιμοποιειται ήδη στην Ελλάδα για την ρευματοειδή αρθρίτιδα και υπάρχει στοκ) για συνδυασμένη χρήση του με τη ρεμντεσιβιρη στους ασθενείς που είναι στη βαρειά φάση της υπερφλεγμονωδους αντίδρασης μετά τη 10η μερα της νόσου και νοσηλεύονται με βαρειά αναπνευστική ανεπάρκεια στις ΜΕΘ .

Και για αυτόν τον συνδυασμό υπάρχει έγκριση του FDA από τις 19 Νοεμβρίου καθώς φαίνεται πως επιδρά θετικά στην επιβίωση αυτών των βαρέως πασχόντων ασθενών!!!!

ΚΑΛΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ,ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ!!!!!!

Τα λέω αυτά και τα προτείνω γιατί:

1) Ακόμα και σήμερα να άρχιζε ο εμβολιασμός θα απέδιδε σε 4-5 μήνες το νωρίτερο!

ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Θα θρηνούμε 100 ανθρωπους την ημέρα;;;

2) Είναι προφανές ,καθώς πεθαίνουν 100 άνθρωποι την ημέρα και εδώ και δέκα μέρες οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ είναι λίγο πάνω λίγο κάτω στο 600 ,πως ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ ΓΙΑ ΚΟΒΙΝΤ και οι άνθρωποι πεθαίνουν στους θαλάμους η σε κλινες «τύπου ΜΕΘ» που δεν υπάρχουν οι δυνατότητες και η γνώση να τους προσφερθεί αυτό που έχουν ανάγκη!!!

3) Άρα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ (περιμένοντας το εμβόλιο) ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ :

α) την κακή εξέλιξη της νόσου που θα τους φέρει στην ανάγκη νοσηλείας σε ΜΕΘ χρησιμοποιώντας το αντίσωμα νωρίς στους ασθενείς που είναι πιθανόν να εξελιχθούν άσχημα

και

β) να βοηθήσουμε όσους από αυτούς νοσηλεύονται στη ΜΕΘ με τη φαρμακευτική παρέμβαση του συνδυασμού φαρμάκων για να ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ όσο περισσότεροι γίνεται!!!!

ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ !!!

ΦΤΑΣΑΜΕ ΗΔΗ 3.200 ΝΕΚΡΟΥΣ!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΟ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΠΛΑΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΟΥΣ!!!

 

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.