Χειμωνάς: Η κυβέρνηση ψάχνει για νεκρό για να επιβάλει το ολοκληρωτικό καθεστώς που ονειρεύεται

Θέλουν νεκρό... είτε «δικό τους», είτε από την «άλλη πλευρά»

NewsRoom 08/03/2021 | 14:10

Με αφορμή το απίστευτο όργιο καταστολής στη Νέα Σμύρνη, ο γνωστός συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς, προχώρησε σε μια ιδιαίτερα αιχμηρή τοποθέτηση ενάντια στην κυβέρνηση και στους «σχεδιασμούς» της.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Θ. Χειμωνάς καταλογίζει στην κυβέρνηση πως ουσιαστικά «ψάχνει» για νεκρό ώστε μέσα από μια στρατηγική έντασης να επιβάλλει ολοκληρωτικό καθεστώς. 

Μάλιστα σύμφωνα με τον συγγραφέα, η κυβέρνηση είναι τόσο στοχοπροσηλωμένη σε αυτό το μακάβριο στόχο που δεν την ενδιαφέρει από «ποια πλευρά» θα είναι το θύμα.

Αναλυτική η ανάρτηση του Θανάση Χειμώνα:

«Η κυβέρνηση ψάχνει για νεκρό από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε.

Αν το θύμα είναι "δικό της" (αστυνομικός, βουλευτής ή κάποιος απλός πολίτης που θα χάσει τη ζωή του π.χ. από βόμβα) θα αδράξει αμέσως την ευκαιρία, μιλώντας για "επίθεση στη δημοκρατία" και επιβάλλοντας αμέσως το ολοκληρωτικό καθεστώς που ονειρεύεται, δήθεν για να την προστατεύσει.

Αν πάλι ο μακαρίτης είναι από την "άλλη πλευρά" (διαδηλωτής ή κάποιος πολίτης που θα φάει καμιά "αδέσποτη" στο κεφάλι από αστυνομικό) κανένα πρόβλημα.

Τα σόσιαλ μίντια θα γεμίσουν από φωτογραφίες του Αξαρλιάν και της Μαρφίν, τα ΜΜΕ αλλά και οι γνωστοί δημοσιολόγοι θα στηλιτεύσουν την ευθύνη των "ηθικών αυτουργών" που προκάλεσαν το μπάχαλο το οποίο με τη σειρά του είχε ως αποτέλεσμα τον νεκρό και η κυβέρνηση, ξανά, θα επιβάλει το ολοκληρωτικό καθεστώς που ονειρεύεται».