Καμίλα Βαλίεβα: Η έφηβη αθλήτρια που έγραψε ιστορία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες (Video)

Η 15χρονη Ρωσίδα αθλήτρια έγινε η πρώτη γυναίκα που κατάφερε να κάνει επιτυχώς τετραπλό άλμα στον αέρα.

AP22038166259840

Η 15χρονη Ρωσίδα Καμίλα Βαλίεβα (Kamila Valieva), έγινε η πρώτη γυναίκα σε καλλιτεχνικό πατινάζ, που εκτέλεσε επιτυχώς το τετραπλό άλμα στον αέρα κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και γράφοντας ιστορία.

Η Καμίλα ξεκίνησε από τριών ετών το πατινάζ και είναι από το Καζάν της Ρωσίας. Πριν ακόμα ξεκινήσει το πρόγραμμά της, η ομάδα της είχε ήδη διασφαλίσει το χρυσό μετάλλιο με τις ΗΠΑ να ακολουθούν στη δεύτερη θέση και την Ιαπωνία να καταλαμβάνει την τρίτη θέση.

AP22038166897931 scaled 1

Καμία άλλη αθλήτρια δεν έχει καταφέρει να κάνει κάτι τέτοιο στην ιστορία του αθλήματος και στη συγκεκριμένη διοργάνωση, με τους Βρετανούς που περιέγραφαν τον αγώνα για λογαριασμό του Eurosport να… παραμιλούν. «Θα είναι κάτι για το οποίο θα μιλάμε για τα επόμενα 100 χρόνια» ανέφεραν χαρακτηριστικά λίγο πριν κάνει το δεύτερο άλμα της με τετραπλή περιστροφή, για να πάρει σκορ 178.92.

Δείτε το ιστορικό πρόγραμμα της 15χρονης Καμίλα

Η Καμίλα στέφθηκε επίσης πρωταθλήτρια Ρωσίας και Ευρώπης το 2022 και πρωταθλήτρια εφήβων το 2020.

«Ήμουν λίγο νευρική όταν ξεκίνησα να αγωνίζομαι», δήλωσε η Βαλίεβα, μία από τις τρεις Ρωσίδες αθλήτριες του διάσημου καλλιτεχνικού πατινάζ από τη διάσημη ομάδα «Sambo-70» της Μόσχας που αναμένεται να σαρώσουν τα μετάλλια στον ατομικό γυναικών.

AP22038579616597 scaled 1

«Είμαι ενθουσιασμένη που βρίσκομαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έκανα ότι μπορούσα. Και είμαι πολύ χαρούμενη που έπραξα το καλύτερο για την ομάδα μου», πρόσθεσε η Ρωσίδα αθλήτρια, η σελίδα της οποίας στο Instagram απαριθμεί ήδη πάνω από 273.000 followers.

Πρόκειται για την 4η αθλήτρια που πετυχαίνει τετραπλό άλμα κατά τη διάρκεια Ολυμπιάδας, μετά τη Μιντόρι Ίτο το 1988, την Μάο Ασάντα το 2010 στον Καναδά και την Μιράι Ναγκάσου στη Νότια Κορέα.

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ