Χατζημαρκάκης: "Η όποια έξοδος στις αγορές θα εντείνει την ομηρεία της Ελλάδας"

Για προεκλογικό θέατρο παραλόγου κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος των Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης, σχολιάζοντας την επίσκεψη…

Για προεκλογικό θέατρο παραλόγου κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος των Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης, σχολιάζοντας την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα.

«Έρχεται να ανακοινώσει την «επιτυχία» της πολιτικής λιτότητας, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. Είναι αλήθεια πως η έξοδος αυτή είναι επιβεβλημένη και αποτελεί μια θετική ενέργεια που πρέπει να αναγνωρίσουμε. Ωστόσο, είναι μια σωστή πράξη με λάθος συνταγή» τονίζει.

Και συνεχίζει εξηγώντας: «Γιατί, θα μπορούσε να είχε γίνει πολύ πριν με δεδομένη τη στήριξη της Ελλάδας από το μηχανισμό διάσωσης. Στην πραγματικότητα οι αγορές επενδύουν με «εγγυητή» τον κ. Ντράγκι. Ας μη μας διαφεύγει πως, η έξοδος, κοστίζει ένα υψηλό επιτόκιο». Ο κ. Χατζημαρκάκης εκφράζει την άποψη ότι η χώρα εισέρχεται σε μια επικίνδυνη πορεία, η οποία μπορεί να αποτελέσει προηγούμενο και για τις επόμενες εκδόσεις ομολόγων.

«Εκτός από την επιλογή του αγγλικού δικαίου, είναι απολύτως προβληματική η παραίτηση της Ελλάδος από την δικαιοδοτική ασυλία. Η Ελλάδα οφείλει να επανακτήσει την αξιοπιστία της διεθνώς. Και η αξιοπιστία αυτή δεν επανακτάται μέσα από το γνωστό ολιγοπωλιακό σύστημα της παγκόσμιας αγοράς δημοσίου χρέους (sovereign market). Η αξιοπιστία ανακτάται όταν κερδηθεί η εμπιστοσύνη του μέσου επενδυτή στην σοβαρότητα και φερεγγυότητα του Ελληνικού Κράτους. Όσο εξακολουθούν να υπάρχουν οι ομολογιούχοι ως θύματα αναξιοπιστίας του Ελληνικού Δημοσίου κι όσο η Ελλάδα αρνείται να αποκαταστήσει τις πληγές που προκάλεσε η μη εκπλήρωση των υποχρεώσεών της, η όποια έξοδος στις αγορές αντί να διευρύνει τις πηγές χρηματοδότησης της χώρας, θα εντείνει την ομηρεία της», καταλήγει.

 

Κασσελάκης: «Μητσοτάκης πρωθυπουργός και Καραμανλής υπουργός…τρομακτικός συνδυασμός»

Κασσελάκης: «Μητσοτάκης πρωθυπουργός και Καραμανλής υπουργός…τρομακτικός συνδυασμός»

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγόρησε τον Αχιλλέα Καραμανλή ότι έκανε ό,τι και στα Τέμπη. Δηλαδή τίποτα

Εριέττα Κούρκουλου: «Την ημέρα που γεννούσα ήταν μέσα η μητέρα μου και ήταν σαν να είναι ο θεός ο ίδιος μέσα»

Εριέττα Κούρκουλου: «Την ημέρα που γεννούσα ήταν μέσα η μητέρα μου και ήταν σαν να είναι ο θεός ο ίδιος μέσα»

Η Εριέττα Κούρκουλου μίλησε για τη ζωή της από τα παιδικά χρόνια δίπλα στους γονείς…