«Χαστούκι» Καραμανλή στον Κυριάκο: Αποδόμησε όλες τις πολιτικές του Μητσοτάκη

Ο Καραμανλής δεν συμμορφώθηκε τελικά προς τις υποδείξεις Μητσοτάκη να μην αμφισβητήσει τις βασικές γραμμές τις κυβέρνησης στην ομιλία του

5398226

Νέο πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου η ηχηρή παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή σε εκδήλωση του ιδρύματος Καραμανλή, όπου μίλησε χθες το απόγευμα.

Στην ομιλία του ο κ. Καραμανλής επιδόθηκε σε μια χωρίς προηγούμενο αποδόμηση όλων των κεντρικών πολιτικών του Κυριάκου Μητσοτάκη. Άλλωστε, ήδη εδώ και αρκετές ημέρες υπήρχε η φήμη στα δημοσιογραφικά γραφεία ότι το Μέγαρο Μαξίμου είχε εξαπολύσει επίθεση φιλίας προς τον Καραμανλή προκειμένου να αποφύγει ακριβώς μια τέτοια εξέλιξη, υπαγορεύοντάς του εμμέσως πλην σαφώς να μην αμφισβητήσει τις κεντρικές κυβερνητικές γραμμές.

Ωστόσο, όπως ήταν αναμενόμενο, ο πρώην πρωθυπουργός δεν συμμορφώθηκε προς τις υποδείξεις Μητσοτάκη και με την ομιλία του έβαλε στο τραπέζι με τον πιο ηχηρό τρόπο την αμφισβήτηση των ακραίων επιλογών του Μητσοτάκη, συνολικά από την «καραμανλική» πτέρυγα.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι και η εφημερίδα Δημοκρατία, στο σημερινό της πρωτοσέλιδο έχει ως κεντρικό θέμα την παρέμβαση Καραμανλή γράφοντας: «Αλλαγή πορείας ζήτησε ο Καραμανλής – Αποδόμησε τις βασικές αρχές του Κυριάκου στη χθεσινή ομιλία του – Μάθημα σε Μητσοτάκη και Σαμαρά: “Ο Εθνάρχης ακόμη κι όταν συκοφαντήθηκε δεν απάντησε με ύβρεις στους αντιπάλους του”».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Καραμανλής έκανε κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη σε πέντε διαφορετικά σημεία των πολιτικών του επιλογών: «Σε αντίθεση με τις θέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο πρώην πρωθυπουργός, πρώτον, είπε για πρώτη φορά ότι τα Μνημόνια που επιβλήθηκαν στη χώρα μας ήταν «τιμωρητικά» και ελέγχονται για σοβαρά σφάλματα.

»Δεύτερον, υποστήριξε ότι, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, ο τρόπος που αντιμετωπίζει την πανδημία δεν είναι αποτελεσματικός και επιδεικνύει δυσκινησία. Τρίτον, άσκησε κριτική στην Ε.Ε. και για το γεγονός ότι δεν έχει μια κοινή μεταναστευτική πολιτική. Τέταρτον, υποστήριξε ότι παρότι η Τουρκία στην περιοχή προσβάλλει το πνεύμα και το γράμμα των διεθνών συνθηκών, εντούτοις υπάρχουν κράτη που σε ρόλο επιτήδειου ουδέτερου της κλείνουν το μάτι και η Ε.Ε. αρνείται να της επιβάλει κυρώσεις. Η επισήμανση περί κυρώσεων στρέφεται σαφώς και κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που δεν θέτει θέμα κυρώσεων και δεν πιέζει προς αυτήν την κατεύθυνση. «Η Ελλάδα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την ακεραιότητά της. Η Ευρώπη όμως οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι αλληθωρίζοντας οδηγείται σε αδιέξοδο. Δεν μπορεί να μην επιβάλλει κυρώσεις σε εξόφθαλμα επιθετικές συμπεριφορές. Προς όφελος όχι των μελών της, αλλά για να βρει τον εαυτό της στον δρόμο της προς το αύριο». […]

»Τάχθηκε υπέρ της ήπιας αντιπαράθεσης, του πολιτικού διαλόγου, και κατά της μισαλλοδοξίας, τα οποία, όπως είπε, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θεωρούσε ως θεμελιώδη λίθο της Δημοκρατίας. Με τον τρόπο αυτό εμμέσως πλην σαφώς άσκησε κριτική στην κυβέρνηση αλλά και στον Αντώνη Σαμαρά που απειλεί τους πολιτικούς της αντιπάλους με εξεταστικές και ειδικά δικαστήρια», αναφέρει η Δημοκρατία.

Αμοργός: Η σύντροφος του αγνoούμενου αστυνομικού κατηγορεί τις Ελληνικές αρχές και δηλώνει «απόλυτα αηδιασμένη» (Video)

854a44ab123b4780921f68f8d954d39c

Αμοργός: Η σύντροφος του αγνoούμενου αστυνομικού κατηγορεί τις Ελληνικές αρχές και δηλώνει «απόλυτα αηδιασμένη» (Video)

«Θα μείνω στην Ελλάδα όσο χρειαστεί για να βρω την αγάπη της ζωής μου» τόνισε…

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις ευρωεκλογές: Ψήφισαν Λατινοπούλου και Βελόπουλο για να τιμωρήσουν τον Μητσοτάκη

Δημοσκόπηση

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις ευρωεκλογές: Ψήφισαν Λατινοπούλου και Βελόπουλο για να τιμωρήσουν τον Μητσοτάκη

To 90% αυτών που ψήφισαν την Αφροδίτης Λατινοπούλου, το έκανε γιατή θέλησε να στείλει μήνυμα…

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Κασσελάκη και Κούγια για τον «άντρα» Λύτρα: Η προκλητική αναφορά στον Τάιλερ

InCollage 20240618 153810678

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Κασσελάκη και Κούγια για τον «άντρα» Λύτρα: Η προκλητική αναφορά στον Τάιλερ

«Προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να στείλουμε τους Κούγιες αυτού του τόπου στο χρονοντούλαπο…