«Χαστούκι» Καραμανλή στον Κυριάκο: Αποδόμησε όλες τις πολιτικές του Μητσοτάκη

Ο Καραμανλής δεν συμμορφώθηκε τελικά προς τις υποδείξεις Μητσοτάκη να μην αμφισβητήσει τις βασικές γραμμές τις κυβέρνησης στην ομιλία του

5398226

Νέο πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου η ηχηρή παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή σε εκδήλωση του ιδρύματος Καραμανλή, όπου μίλησε χθες το απόγευμα.

Στην ομιλία του ο κ. Καραμανλής επιδόθηκε σε μια χωρίς προηγούμενο αποδόμηση όλων των κεντρικών πολιτικών του Κυριάκου Μητσοτάκη. Άλλωστε, ήδη εδώ και αρκετές ημέρες υπήρχε η φήμη στα δημοσιογραφικά γραφεία ότι το Μέγαρο Μαξίμου είχε εξαπολύσει επίθεση φιλίας προς τον Καραμανλή προκειμένου να αποφύγει ακριβώς μια τέτοια εξέλιξη, υπαγορεύοντάς του εμμέσως πλην σαφώς να μην αμφισβητήσει τις κεντρικές κυβερνητικές γραμμές.

Ωστόσο, όπως ήταν αναμενόμενο, ο πρώην πρωθυπουργός δεν συμμορφώθηκε προς τις υποδείξεις Μητσοτάκη και με την ομιλία του έβαλε στο τραπέζι με τον πιο ηχηρό τρόπο την αμφισβήτηση των ακραίων επιλογών του Μητσοτάκη, συνολικά από την «καραμανλική» πτέρυγα.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι και η εφημερίδα Δημοκρατία, στο σημερινό της πρωτοσέλιδο έχει ως κεντρικό θέμα την παρέμβαση Καραμανλή γράφοντας: «Αλλαγή πορείας ζήτησε ο Καραμανλής – Αποδόμησε τις βασικές αρχές του Κυριάκου στη χθεσινή ομιλία του – Μάθημα σε Μητσοτάκη και Σαμαρά: “Ο Εθνάρχης ακόμη κι όταν συκοφαντήθηκε δεν απάντησε με ύβρεις στους αντιπάλους του”».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Καραμανλής έκανε κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη σε πέντε διαφορετικά σημεία των πολιτικών του επιλογών: «Σε αντίθεση με τις θέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο πρώην πρωθυπουργός, πρώτον, είπε για πρώτη φορά ότι τα Μνημόνια που επιβλήθηκαν στη χώρα μας ήταν «τιμωρητικά» και ελέγχονται για σοβαρά σφάλματα.

»Δεύτερον, υποστήριξε ότι, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, ο τρόπος που αντιμετωπίζει την πανδημία δεν είναι αποτελεσματικός και επιδεικνύει δυσκινησία. Τρίτον, άσκησε κριτική στην Ε.Ε. και για το γεγονός ότι δεν έχει μια κοινή μεταναστευτική πολιτική. Τέταρτον, υποστήριξε ότι παρότι η Τουρκία στην περιοχή προσβάλλει το πνεύμα και το γράμμα των διεθνών συνθηκών, εντούτοις υπάρχουν κράτη που σε ρόλο επιτήδειου ουδέτερου της κλείνουν το μάτι και η Ε.Ε. αρνείται να της επιβάλει κυρώσεις. Η επισήμανση περί κυρώσεων στρέφεται σαφώς και κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που δεν θέτει θέμα κυρώσεων και δεν πιέζει προς αυτήν την κατεύθυνση. «Η Ελλάδα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την ακεραιότητά της. Η Ευρώπη όμως οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι αλληθωρίζοντας οδηγείται σε αδιέξοδο. Δεν μπορεί να μην επιβάλλει κυρώσεις σε εξόφθαλμα επιθετικές συμπεριφορές. Προς όφελος όχι των μελών της, αλλά για να βρει τον εαυτό της στον δρόμο της προς το αύριο». […]

»Τάχθηκε υπέρ της ήπιας αντιπαράθεσης, του πολιτικού διαλόγου, και κατά της μισαλλοδοξίας, τα οποία, όπως είπε, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θεωρούσε ως θεμελιώδη λίθο της Δημοκρατίας. Με τον τρόπο αυτό εμμέσως πλην σαφώς άσκησε κριτική στην κυβέρνηση αλλά και στον Αντώνη Σαμαρά που απειλεί τους πολιτικούς της αντιπάλους με εξεταστικές και ειδικά δικαστήρια», αναφέρει η Δημοκρατία.

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

andraz lazic lcirqLKB8B4 unsplash

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

«“Πρέπει να σ’ αγαπούν πολύ”, μου είπε με ύφος (ο μηχανικός) και ανέφερε ότι στα…

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…