«Χαστούκι» και από τον Άρειο Πάγο στον νόμο Μητσοτάκη που αμνηστεύει τραπεζίτες

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Παπαγεωργίου άσκησε αναίρεση σχετικά με τον νόμο που οδηγεί στην απαλλαγή δεκάδων τραπεζιτών.

5143926 1

O Άρειος Πάγος θα κρίνει τον νόμο για την ποινική μεταχείριση των τραπεζικών στελεχών, μετά την αναίρεση που ασκήθηκε από την Εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου κατά βουλεύματος που εκδόθηκε για εκκρεμή ποινική υπόθεση από δικαστικό συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Ασκήθηκε αναίρεση κατα βουλεύματος που έπαυσε τη δίωξη τόσο κατά τραπεζικών στελεχών όσο και κατά ιδιώτη, υπεύθυνο επιχειρηματικού ομίλου, καθώς δεν κατατέθηκε εντός 4 μηνών η έγκληση από την τράπεζα που έθετε ως προϋπόθεση η Κυβέρνηση Μητσοτάκη για να προχωρήσουν ποινικά οι δεκάδες επίμαχες ποινικές δικογραφίες.

Η αναίρεση ασκήθηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Παπαγεωργίου, και αφορά στον περιβόητο νόμο που οδηγεί στην απαλλαγή δεκάδων μεγαλοστελεχών τραπεζών, επιχειρηματιών αλλά και υπευθύνων κομμάτων για δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων.

Πρόκειται για τον νόμο 4637 που ψήφισε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τον Νοέμβριο του 2019 και ορίζει ότι η ποινική δίωξη των τραπεζικών στελεχών δεν θα γίνεται πλέον αυτεπάγγελτα από τον εισαγγελέα, αλλά μετά από έγκληση που θα υποβάλλουν, εάν το κρίνουν, τα πιστωτικά ιδρύματα.

Είναι το τέταρτο και μεγαλύτερο, καθώς προέρχεται από τον Άρειο Πάγο, ράπισμα της Δικαιοσύνης στον νόμο της αμνήστευσης καθώς έχουν προηγηθεί τρία δικαστικά βουλεύματα τα οποία με το σκεπτικο ότι ο εν λόγω νόμος είναι κατάφωρα αντισυνταγματικός αρνήθηκαν να παύσουν την ποινική δίωξη για υποθέσεις τραπεζικής απιστίας όπου οι τράπεζες δεν πήγαν ποτέ να υποβάλλουν την έγκληση. Μια από αυτές τις υποθέσεις, όπως είχε αποκαλύψει το Documentonews.gr, είναι και η μεγάλη δικογραφία για τα σκανδαλώδη θαλασσοδάνεια που είχαν χορηγηθεί σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για να σιγουρέψει ότι οι αγαπητοί της τραπεζίτες αλλά και εμπλεκόμενα στελέχη της δεν θα τιμωρηθούν τελικά, εν μέσω πανδημίας κορονοϊου, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έθεσε κι άλλα σοβαρά και ανυπέρβλητα εμπόδια στη συνέχιση της ποινικής διαδικασίας σ΄αυτές τις υποθέσεις. Προκειμένου να πετύχει πάση θυσία την αμνήστευση, μετά την επίμαχη σκανδαλώδη νομοθέτηση κι ενώ έτρεχε το τετράμηνο, εν μέσω lockdown η Κυβέρνηση πέρασε ΠΝΠ με την οποία εξαιρέθηκαν από την αναστολή του χρόνου προθεσμίας παραγραφής που δόθηκε λόγω των κλειστών δικαστηρίων όλες οι υποθέσεις για μεγάλα τραπεζικά σκάνδαλα και συναφή αδικήματα και βρίσκονταν σε εκκρεμότητα.

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάθεια και η αδιαφορία του φρουρού την ώρα της γυναικοκτονίας (video)

11 11

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάθεια και η αδιαφορία του φρουρού την ώρα της γυναικοκτονίας (video)

Νέο βίντεο ντοκουμέντο αυτή τη φορά από την κάμερα ασφαλείας του ίδιου του αστυνομικού τμήματος…

Ίσως και σήμερα η απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν: «Το χτύπημά μας θα είναι επώδυνο»

μπενιαμίν νετανιάχου

Ίσως και σήμερα η απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν: «Το χτύπημά μας θα είναι επώδυνο»

Το υπουργικό συμβούλιο πολέμου του Ισραήλ, το οποίο συγκλήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ύστερα από…