Χάσαμε τη δημοκρατία. Στοπ

Νέοι καιροί, νέα ήθη. Πριν 50 χρόνια χάναμε τη δημοκρατία στα ξερονήσια. Τώρα τη χάνουμε στη ΓΑΔΑ, στα νοσοκομεία που καταρρέουν, στα νομοσχέδια της Κεραμέως.

Λένα Διονυσίου 31/03/2021 | 13:53

Στη λογοκρισία. Ο Κώστας Βαξεβάνης δέχθηκε μήνυση από αστυνομικούς για ρεπορτάζ του (!), η Έλενα Ακρίτα εξαφανίστηκε μυστηριωδώς (sic) από τα κοινωνικά δίκτυα, ο Γεωργιάδης κάνει παιχνίδι με "αυτά τα πώς τα λένε, τα Μπουτς", ο Χρυσοχοΐδης νομίζει ότι ζει σε ταινία δράσης και παλεύει για το Όσκαρ.

Κι η Αριστερά; Η Αριστερά... Η Αριστερά πέρασε μία σκληρή περίοδο εσωστρέφειας μετά τις εκλογές, τώρα έχει αρχίσει να "ξυπνάει", αλλά η φοβικότητα απέναντι στη νεοφιλελεύθερη κριτική οδηγεί σε φάουλ ολκής, όπως η υπερψήφιση του ν/σ για το Ελληνικό. Που, μεταξύ μας, επένδυση δε θα γίνει. Η Αρχαιολογική Υπηρεσία κάνει εξαιρετικά τη δουλειά της κι ακόμα κι αν προσπαθήσουν να το ξεπουλήσουν σε ξένους επενδυτές, τα αρχαία έχουν ακόμη τη δύναμη να ανακόψουν μια βάρβαρη εξέλιξη. Το Ελληνικό είναι κακό σενάριο, όχι επειδή δε μας αρέσουν οι επενδύσεις, αλλά επειδή θα καταστρέψει το περιβάλλον, τη ζωή στην περιοχή, τα αρχαιολογικά ευρήματα ΚΟΚ.

Δημοκρατία, λοιπόν, δεν υπάρχει. Κέρδισε η εκφασισμένη ΝΔ τον απόλυτο έλεγχο του κράτους. Πρόκειται για ένα λυκόφως των ειδώλων. Κάνουν ο,τι θέλουν, όπως θέλουν. Σαπίζουν στο ξύλο διαδηλωτές, μας κλειδώνουν σπίτι, μας στερούν εργασία και υγεία.  Τα έχουν καταφέρει.

Θυμάμαι την ημέρα των εκλογών έναν φίλο να λέει «αυτοί θα φάνε ό,τι υπάρχει στα συρτάρια». Πριν λίγες μέρες, έξαλλος πια, γιατρός ο ίδιος, φώναζε "αυτοί θα φάνε έως και τα συρτάρια!". Εγώ την αναγνώρισα την απόγνωση, την ξέρω. Αυτό που δεν ξέρω, είναι το μέλλον.

Αν η ιστορία έχει δύναμη μέσα από τους αγώνες, τότε θα επιβεβαιωθούν οι υποψίες: Κάποια στιγμή θα πέσουν. Όχι, σαν ώριμο φρούτο, αλλά από την οργή και τους αγώνες. Θα λογοδοτήσουν για όσα διέλυσαν και θα πρέπει να πληρώσουν για αυτά τα 37 δις που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ καβάτζα κι όσο τα είδε ο εργαζόμενος, τα είδε κι ο υγειονομικός. Κι η Αριστερά θα πρέπει πάλι να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία.

Αλλά αυτή τους η ήττα δε θα είναι η γιορτή της Δημοκρατίας, όπως λέμε πάντα στις εκλογές. Θα είναι η επαναθεμελίωσή της. 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr