«Χαρτζιλίκι» στους ιδιώτες γιατρούς για να μπουν στην καμπάνια των εμβολιασμών

Οι γιατροί θα λαμβάνουν 20 ευρώ για κάθε εμβολιασμό στο ιατρείο τους και 50 ευρώ για κατ' οίκον εμβολιασμούς

NewsRoom 23/07/2021 | 09:58

Χρηματικό μπόνους προς τους ιδιώτες γιατρούς που συμμετέχουν στην καμπάνια εμβολιασμών εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σε μία προσπάθεια να τους πείσει να μπουν στην εκστρατεία.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Open είπε πως ο γιατρός θα λαμβάνει 20 ευρώ για κάθε εμβολιασμό που κάνει στο ιατρείο του και, εάν συμμετέχει στην καμπάνια των κατ’ οίκον εμβολιασμών, θα λαμβάνει 50 ευρώ.

Όπως είπε, «φαρμακοποιοί και γιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμούς με αποζημίωση 10 ευρώ το ραντεβού. Με το που θα πηγαίνει ο πολίτης για να κάνει την πρώτη δόση θα πιστώνονται 10 ευρώ στο λογαριασμό κάθε επαγγελματία υγείας, φαρμακοποιού και γιατρού. Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στους επαγγελματίες υγείας».

«Η γενική καμπάνια είχε συγκεκριμένα αποτελέσματα και τώρα πάμε πόρτα – πόρτα. (…). Επίσης, από 3 ευρώ, 20 ευρώ στους επαγγελματίες γιατρούς εάν εμβολιάσουν στο ιατρείο τους. Οι διαδικασίες συντήρησης είναι λυμένες. Και θα δίνουμε 50 ευρώ εάν οι γιατροί πάνε και εμβολιάσουν κατάκοιτο συμπολίτη μας στο σπίτι τους», είπε.