Χαρίτσης: «Υποκρισία και σπέκουλα από την κυβέρνηση στο θέμα του Ποινικού Κώδικα»

Για «υποκρισία και σπέκουλα» κατηγόρησε την κυβέρνηση στο θέμα του Ποινικού Κώδικα ο βουλευτής Μεσσηνίας  και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο «MegaTV»

«Ούτε 24 ώρες μετά την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής, που δικαίωσε τις προσπάθειες δεκαετιών του αντιφασιστικού κινήματος του τόπου μας, βλέπουμε μια σειρά από fakenews να διακινούνται ακόμη και από μέλη της κυβέρνησης», πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας: «Ούτε ο παλιός Ποινικός Κώδικας θα επέτρεπε την στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των καταδικασθέντων, καθώς δεν είχαμε αμετάκλητη απόφαση» ενώ υπογράμμισε ότι «δύο φορές η ΝΔ τροποποίησε μέσα στο 2019 τον Ποινικό Κώδικα  χωρίς να αλλάξει την επίμαχη διάταξη. Φρόντισε όμως να τροποποιήσει διατάξεις για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και να εξασφαλίσει ασυλία στους τραπεζίτες για υποθέσεις απιστίας».

 

«Ο Ποινικός Κώδικας δεν είναι νόμος του ΣΥΡΙΖΑ» συνέχισε ο βουλευτής, «αλλά έργο νομοπαρασκευαστικής επιτροπής έγκριτων νομικών που λειτουργούσε επί δεκαετία και κατέληξε στον εκσυγχρονισμό του απαρχαιωμένου ποινικού κώδικα που προϋπήρχε» κάτι που «αποτελούσε υποχρέωση της χώρας μας και προς την Ευρώπη». «Μια σειρά από νομικούς και πολιτικά στελέχη που δεν πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάρει ξεκάθαρη στάση σε αυτό το ζήτημα και κατά των ισχυρισμών περί της υποτιθέμενης ευνοϊκής μεταχείρισης των καταδικασθέντων» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης, όπως «ο κ. Βενιζέλος, ο πρώην υπ. Δικαιοσύνης, κ. Καστανίδης, αλλά πάνω από όλα οι νομικοί και οι συνήγοροι υπεράσπισης των θυμάτων της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στον αγώνα για την καταδίκη της».

 «Τώρα είναι η ώρα για δημοκρατική εγρήγορση και καταδίκη κάθε φασιστικής και ρατσιστικής πρακτικής και ιδεολογίας» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης, υπενθυμίζοντας: «Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ανακαλύψαμε τη Χρυσή Αυγή χθες. Γνωρίζουμε στο πετσί μας τη δράση της εδώ και δεκαετίες».

Βίντεο-σοκ: Τραμπούκος μαθητής ξυλοκοπεί άγρια καθηγητή μέσα στην τάξη σε σχολείο των ΗΠΑ

Βίντεο-σοκ: Τραμπούκος μαθητής ξυλοκοπεί άγρια καθηγητή μέσα στην τάξη σε σχολείο των ΗΠΑ

Η επίθεση, πραγματοποιήθηκε μια ημέρα μετά την ενημέρωση των γονέων του μαθητή ότι δεν τα…

Κιβωτός του Κόσμου – Ραγδαίες εξελίξεις: Νέα καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου στη δομή του Βόλου (Video)

Κιβωτός του Κόσμου – Ραγδαίες εξελίξεις: Νέα καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου στη δομή του Βόλου (Video)

Η νέα καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Βόλο αναμένεται…