Newsroom

Newsroom

Χαρίτσης: Θα είμαστε έτοιμοι αν ο Κ. Μητσοτάκης υπεκφύγει των ευθυνών του και πάει σε εκλογές

«Αν η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίσει αυτή την πολιτική που βαθαίνει την ύφεση - γιατί η κρίση δεν είναι φυσικό φαινόμενο, το βάθος και η έκτασή της έχει να κάνει και με τις αδιέξοδες κυβερνητικές πολιτικές- μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να επιχειρήσει να υπεκφύγει των ευθυνών του ή να προσπαθήσει να προλάβει πολύ δύσκολα μέτρα που θα ακολουθήσουν» είπε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

xaritsis 1

«Όσο προχωράμε σε μια σταδιακή επιστροφή στην οικονομική δραστηριότητα, η αγωνία των πολιτών για την πορεία της οικονομίας γίνεται όλο και πιο έντονη», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, χαρακτηρίζοντας τις κυβερνητικές παρεμβάσεις ως «απολύτως ανεπαρκείς για να ανασχέσουν την οικονομική ύφεση που βιώνουν ήδη οι πολίτες, οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις στην καθημερινότητά τους».

«Θα περιμέναμε από την κυβέρνηση», είπε ο κ. Χαρίτσης, «γενναίες εμπροσθοβαρείς παρεμβάσεις στήριξης της οικονομίας», ενώ σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και ενάμιση μήνα έχει καταθέσει το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι», «μία τεκμηριωμένη πρόταση για  γενναία χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας τώρα, με την αξιοποίηση των  26 δισ. από τα 50 δισ. ευρώ που είναι διαθέσιμα για τη χώρα μας τους επόμενους μήνες». Επισήμανε ότι «εκτός από το ύψος των παρεμβάσεων, είναι πολύ σημαντικό το στοιχείο του χρόνου», τονίζοντας ότι πρέπει να παρθούν μέτρα στήριξης τώρα και ότι «κάθε μέρα που περνά στοιχίζει στην οικονομία της χώρας μας».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε την επικαιροποίηση του «Μένουμε Όρθιοι», «μετά από διασκέψεις με όλους τους φορείς της οικονομίας, και από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και από τους εργαζόμενους. «Θα παρουσιάσουμε μία πρόταση  που ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα,  τα οποία λόγω της ολιγωρίας της κυβέρνησης είναι πιο δυσμενή από ότι ήταν πριν ενάμιση μήνα», είπε.

Ανέφερε ότι «η πανδημία αλλάζει τις κοινωνίες μας και πολιτικά» και «καλούμαστε να απαντήσουμε στις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας, στην ανησυχία που έχει δημιουργηθεί από την οικονομική αβεβαιότητα και από το φόβο αυτού που έρχεται στην οικονομία και για το οποίο η κυβέρνηση κάνει ελάχιστα». Σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρωταγωνιστήσει και σε αυτή τη νέα φάση». Είπε ότι αυτή πρέπει να έχει προοδευτικά χαρακτηριστικά και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με λογικές του παρελθόντος, «με λογικές αυταρχισμού ή εμμονή σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές όπως βλέπουμε από την πλευρά της κυβέρνησης». Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει «και από άλλες προοδευτικές δυνάμεις πρωτοβουλίες που θα απαντάνε σε συγκεκριμένα ζητήματα και στις αγωνίες της κοινωνίας μας».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, σημείωσε πως «αυτή την περίοδο το πρώτο μέλημα όλων μας, και πρωτίστως της κυβέρνησης, θα έπρεπε να είναι η στήριξη της κοινωνίας και η ανάταξη της οικονομίας». Όμως πρόσθεσε ότι «δυστυχώς βλέπουμε διαρροές και δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που τεστάρουν την κοινωνία σε σχέση με αυτό το ενδεχόμενο». Εκτίμησε ότι πάντως «η κοινωνία δεν ανταποκρίνεται» και σχολίασε: «Αν όμως η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίσει αυτή την πολιτική που βαθαίνει την ύφεση – γιατί η κρίση δεν είναι φυσικό φαινόμενο, το βάθος και η έκτασή της έχει να κάνει και με τις αδιέξοδες κυβερνητικές πολιτικές- μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να επιχειρήσει να υπεκφύγει των ευθυνών του ή να προσπαθήσει να προλάβει πολύ δύσκολα μέτρα που θα ακολουθήσουν».

   Ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ θα είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε με μια εναλλακτική, προοδευτική, αριστερή πρόταση διακυβέρνησης» και κατέληξε: «επειδή οι λογικές ηγεμονισμού είναι μακριά από εμάς, θα καλέσουμε σε μια τέτοια πρόταση και άλλες προοδευτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν».

Ινδία: Εκτροχιάστηκε επιβατικό τρένο – Δύο νεκροί και 35 τραυματίες ο νεότερος απολογισμός

AP - Ινδια τρενο

Ινδία: Εκτροχιάστηκε επιβατικό τρένο – Δύο νεκροί και 35 τραυματίες ο νεότερος απολογισμός

«Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Πανκάτζ Κουμάρ Σινγκ. Σε κρίσιμη…

Φλόριντα: «Ήθελα να ουρλιάξω και δεν μπορούσα» – 17χρονος επέζησε έπειτα από χτύπημα κεραυνού

Κεραυνός

Φλόριντα: «Ήθελα να ουρλιάξω και δεν μπορούσα» – 17χρονος επέζησε έπειτα από χτύπημα κεραυνού

Αμέσως έπεσε στο έδαφος και σφάδαζε από τους πόνους, όταν περίοικοι έσπευσαν να τον βοηθήσουν.

Axios: Ο Μπάιντεν αποσύρεται ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο – “Πιέσεις” και από τον Ομπάμα

μπάιντεν

Axios: Ο Μπάιντεν αποσύρεται ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο – “Πιέσεις” και από τον Ομπάμα

Έως σήμερα, η πίεση στο πρόσωπο του προέδρου για την απόσυρσή του είναι "αδυσώπητη και…