Newsroom

Newsroom

Χαρίτσης: Θα αναδείξουμε τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την εξαπάτηση των πολιτών

«Βρισκόμαστε σε μία συγκυρία κρίσιμη, με πολλά μέτωπα ανοιχτά και την κυβέρνηση να έχει ήδη δείξει δείγματα αποτυχίας και διάλυσης» είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Χαρίτσης

«Η απόφαση του Αρείου Πάγου, που καλεί την προανακριτική Επιτροπή να εξετάσει τους προστατευόμενους μάρτυρες σύμφωνα με το καθεστώς προστασίας που προβλέπει ο νόμος, συνιστά ένα πολύ ισχυρό ράπισμα σε όσους προσπάθησαν να προχωρήσουν σε θεσμική εκτροπή» ανέφερε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο».

Υποστήριξε ότι «ο τρόπος με τον οποίο η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής χειρίστηκε το θέμα, από τη μεριά της ΝΔ, και δυστυχώς με τη βοήθεια του ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ, ήταν μία συνειδητή προσπάθεια εκφοβισμού των προστατευόμενων μαρτύρων».

Αναφερόμενος στην αποψινή κεντρική πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Tae Kwon Do, με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα, ο εκπρόσωπος Τύπου υπογράμμισε ότι «θα αναδείξουμε τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη το τελευταίο επτάμηνο. Το τι έκανε σε σχέση με όσα είχε υποσχεθεί…επίσης θα αναδείξουμε και ποια είναι η δική μας εναλλακτική, αριστερή και προοδευτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας…Βρισκόμαστε σε μία συγκυρία κρίσιμη, με πολλά μέτωπα ανοιχτά και την κυβέρνηση να έχει ήδη δείξει δείγματα αποτυχίας και διάλυσης. Αν επρόκειτο για μία κυβέρνηση σταθερή και στιβαρή, δεν θα είχαμε σενάρια για πρόωρες εκλογές».

Για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό εκτίμησε ότι «οι εξελίξεις δείχνουν δυσοίωνες για την Ευρώπη, που δεν φαίνεται να μαθαίνει από τα λάθη της». Για την Ελλάδα είπε ότι πρέπει να διεκδικήσει αυτά που της αναλογούν και υπενθύμισε ότι «το 2018 στην πρόταση της Κομισιόν, ενώ ο συνολικός κοινοτικός προϋπολογισμός ήταν μειωμένος κατά 7%, για την Ελλάδα προβλεπόταν αύξηση κονδυλίων 8%. Δεν πρέπει η κυβέρνηση της Ν.Δ. να μας πάει πίσω από αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερθείς στο ζήτημα της ασφάλειας, ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε πως «η κατάσταση έχει οξυνθεί σοβαρά, με μία κυβέρνηση που έταζε ότι θα λύσει το πρόβλημα σε ένα μήνα. Επίσης, στηλίτευσε την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να «βγάλει στους δρόμους 1500 ανεκπαίδευτους ειδικούς φρουρούς, με αποτέλεσμα να έχουμε περιστατικά που έθεσαν σε κίνδυνο και τους πολίτες και τους αστυνομικούς». «Αυτά τα ζητήματα δεν αντιμετωπίζονται με επικοινωνιακούς όρους» ξεκαθάρισε ο βουλευτής Μεσσηνίας.

Κλείνοντας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο προσφυγικό ως «μείζον ζήτημα της εποχής μας για όλο τον πλανήτη», και πρόσθεσε ότι «είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε ένα σοβαρό σχέδιο για την επίλυση του ζητήματος, όχι όμως ένα σχέδιο που έρχεται να υλοποιηθεί με πράξη νομοθετικού περιεχομένου την ώρα που η Βουλή είναι ανοιχτή. Ένα σχέδιο για το οποίο οι τοπικές κοινωνίες δεν ήξεραν τίποτα και είχε ως αποτέλεσμα την αναστάτωση που βλέπουμε».

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας ο Τούρκος πρόεδρος