Newsroom

Newsroom

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση «τρώει από τα έτοιμα» της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Τις εξελίξεις που αφορούν στην οικονομία, το προσφυγικό και τις αυθαιρεσίες με τον διορισμό του νέου διοικητή στην ΕΥΠ σχολιάζει, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Στο πεδίο της οικονομίας, «η κυβέρνηση επιχειρεί «να φάει» από τα έτοιμα που βρήκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του  «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε να παίρνει μέτρα ελάφρυνσης των ασθενέστερων στρωμάτων, αλλά και της μεσαίας τάξης, μετά από οχτώ χρόνια πολύ βαθιάς κρίσης και βεβαίως ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αυτή η οποία δημιούργησε έναν καθαρό διάδρομο για την ελληνική οικονομία, με τη ρύθμιση για το χρέος και με το μαξιλάρι ασφαλείας των 37 δισ. ευρώ που δίνει τη δυνατότητα για την εξυπηρέτηση των δανειακών μας υποχρεώσεων χωρίς προβλήματα, χωρίς αυτό το μεγάλο βάρος στην ελληνική οικονομία πάνω από τους ώμους μας, να επικρέμεται αυτή η πολύ μεγάλη απειλή της χρεοκοπίας» υποστήριξε ο κ. Χαρίτσης.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα, την οποία κληρονόμησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», σημείωσε και πρόσθεσε: «βλέπουμε, δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα από τον κ. Μητσοτάκη προσωπικά, αλλά και από τα στελέχη της κυβέρνησης, μια θριαμβολογία […] και μια οικειοποίηση επιτυχιών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο ΕΝΦΙΑ».

Σε ό,τι αφορά την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως αναμένουμε να δούμε «πώς θα καταφέρει ο κ. Μητσοτάκης να ικανοποιήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, που στο κομβικό ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων έσπευσε να κάνει πίσω από την πρώτη στιγμή, χωρίς να αξιοποιήσει το πολύ σημαντικό εργαλείο που είχε δημιουργήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον καταπιστευτικό λογαριασμό για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων ήδη από το 2020».

«Η κυβέρνηση καθυστέρησε να κατανοήσει τη συνθετότητα του προσφυγικού»

Αναφορικά με το προσφυγικό, ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καθυστέρησε πάρα πολύ να κατανοήσει τη συνθετότητα αυτού του πολύ κρίσιμου ζητήματος που είναι το προσφυγικό», σχολίασε πως η πρώτη κίνηση την οποία έκανε η νέα κυβέρνηση, με την κατάργηση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «έστειλε ένα πολύ αρνητικό σήμα και εντός και εκτός της χώρας» και έδειξε «την υποβάθμιση ενός σύνθετου γεωπολιτικού ζητήματος».

Με αφορμή, δε, τη μεταφορά πάνω από 1.400 προσφύγων από το κέντρο υποδοχής της Μόριας σε δομές της ενδοχώρας, στη Βόρεια Ελλάδα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε: «Η Νέα Δημοκρατία πληρώνει έναν ακραίο εθνολαϊκισμό, τον οποίο η ίδια καλλιέργησε και τροφοδότησε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Θυμόμαστε πολύ καλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ακόμα και αυτοδιοικητικά στελέχη του πολιτικού αυτού χώρου, να αντιδρούν στη μεταφορά ή την εγκατάσταση προσφύγων στις περιοχές τους. Τώρα, λοιπόν, η Νέα Δημοκρατία πληρώνει την καλλιέργεια αυτού του κλίματος διότι αντιλαμβάνεται -έστω και πολύ αργά- ότι αυτό το ζήτημα δεν αντιμετωπίζεται με λογικές ιδεοληψίες, με εύκολες λύσεις. Χρειάζεται δουλειά, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και η αύξηση ροών από την Τουρκία συνηγορούν ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει αυτό που έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα, δηλαδή να αναγνωρίζει και να διατρανώνει παντού την ευρωπαϊκή διάσταση αυτού του ζητήματος».

Σε ό,τι αφορά την κατάργηση του β’ βαθμού εξέτασης της αίτησης ασύλου, ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι «παραβιάζει κατάφωρα το κοινοτικό δίκαιο και τη νομολογία» και «είναι μια απαράδεκτη απόφαση». Επισήμανε, παράλληλα, πως «στέλνεται ένα πολύ αρνητικό σήμα με την απόφαση αυτή από τη μεριά του ΚΥΣΕΑ», ενώ «ακόμα και το γεγονός ότι αυτά τα ζητήματα εξετάζονται σε επίπεδο ΚΥΣΕΑ δείχνει τη στόχευση, τον συμβολισμό και το περιεχόμενο που θέλει να δώσει στην πολιτική της στο μεταναστευτικό η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

«Πράξη αυθαιρεσίας και αυταρχισμού» ο διορισμός του νέου διοικητή της ΕΥΠ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στον διορισμό του νέου διοικητή της ΕΥΠ, σημειώνοντας ότι «αυτό που ζήσαμε στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή δεν περιποιεί τιμή όχι μόνο στην κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη προσωπικά αλλά και στην ίδια την ποιότητα της δημοκρατίας μας, γιατί ενώ ο κ. Μητσοτάκης, πολύ πρόσφατα, διαβεβαίωνε προσωπικά από το βήμα της Βουλής ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο νόμο, τελικά προχώρησε σε φωτογραφική τροπολογία για να μπορέσει να διορίσει τον εκλεκτό του, τον κ. Κοντολέοντα».

«Αυτή», τόνισε ο κ. Χαρίτσης, «ήταν μια πράξη αυθαιρεσίας και αυταρχισμού, η οποία δείχνει την ποιότητα αλλά και τη συνέπεια αυτής της κυβέρνησης».

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

252295075 10165879121585385 8369428181626529769 n

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

Επίθεση στον Πύρρο Δήμα έκανε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος σχετικά με τα σχόλια του πρώην αρσιβαρίστα…

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Χάρης Δούκας

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Μάλιστα θέση στον χορό πήρε και ο Θάνο Πλεύρης - Τι πραγματικά ειπώθηκε από τον…

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

image 3

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

Ένα 24ωρο μετά τα όσα έγιναν στο Λύκειο της Πάτρας, ο 17χρονος φέρνει στο μυαλό του εικόνες, που θα θυμάται για καιρό.

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

433589017 703248218462576 2760550193709265598 n

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

Bίντεο ντοκουμέντο με τη σπείρα που ξάφριζε σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία - Αίσθηση…

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Ακρίτα 1

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Την ώρα που συζητούσαν για τους 57 νεκρούς των Τεμπών, ο Βορίδης με τη Μιχαηλίδου…